Techsylvania, cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est a atras peste 3.000 de participanți, atât la conferință, hackathon, evenimente satelit și competiția startup-urilor

În acest an, Techsylvania a însemnat o nouă locație, care a permis accesul mai multor vizitatori, tradiționalul hackathon de 24 de ore, orientat către fintech, conferința propriu zisă, 50 de speakeri, un spațiu pentru workshopuri și o secțiune dedicată sesiunilor de Q&A precum și un pavilion expo pentru startup-uri. Odată cu conferința s-au desfășurat în diverse locații din oraș și 30 de evenimente tehnice  satelit, cu teme diverse, de la sport până aplicații în neurologie.

La hackathon, primele trei locuri au fost ocupate astfel: locul al treilea, echipa Klarnauts (cu produsul Whisperer, un tool de raportare pentru comercianți), locul al doilea, echipa A-Micii (cu Leaf, o platformă peer-to-peer care permite împrumuturi și transferuri de bani),  și câștigătorii, echipa Broads  (cu produsul B-PAY, o platforma SaaS care cumulează facturile de utilități și extrage informațiile printr-un API).

În competiția Startup Avalanche , unde au ajuns în finală 8 echipe din mai multe țări, s-a impus în acest an Patch AI, care a dezvoltat un asistent virtual pentru pacienții implicați în teste clinice.

Patch AI a câștigat un premiu constând într-o investiție în valoare de 100.000 EURO, care îi va permite o dezvoltare ulterioară a startup-ului. Premiul a fost înmânat de membrii juriului: Voicu Oprean – CEO la Arobs Transilvania Software, Oren Stern – Co-Founder & COO la Connatix, Bogdan Pasca – Membru în Roca X Investment Board, Flaviu Simihaian – CEO la Troy Medicare & Chairman al Amplicare.

Dintre speakerii care au adus valoare la propriu evenimentului, îl menționăm pe antreprenorul român Ion Stoica, Executive Chairman al Databricks, o companie evaluată la 2.75 miliarde USD.
Ion Stoica a discutat pe scena principală de la Techsylvania cu John Biggs, cunoscut pentru activitatea sa editorială de la Techcrunch.

Peter Vesterbacka, creatorul celebrului brand Angry Birds a prezentat la Techsylvania 2019 proiectul său celebru prin care dorește să unească printr-un tunel submarin orașele Helsinki și Tallinn, construind în zonă un adevărat ecosistem, cu idei inovative și atrăgând investiții importante.

Matt Michelsen este un reprezentant de seamă al antreprenoriatului american. El a fondat numeroase companii celebre și a consiliat branduri renumite și personalități din showbiz.

Cei peste 3.700 de participanți au umplut aseară spațiul principal de conferință de la BT Arena din Cluj, pentru a nu lipsi de la discursul lui Tom Mueller, co-fondator al companiei SpaceX.

Într-o exprimare plină de emoție, expertul în rachete și călătorii cosmice a evaluat opțiunile omenirii în ceea ce privește viitorul resurselor naturale, dar și energetice.

În această atmosferă animată de optimismul incredibil al co-fondatorului SpaceX, Techsylvania a încheiat cea de-a șasea ediție, invitându-și participanții la următoarea ediție, care va avea loc în luna iunie 2020.

Conform organizatorilor, ediția din 2019 a Techsylvania a fost un eveniment sold out, cu peste 3000 de participanți, care confirmă poziția de cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est.

Techsylvania 2019 a fost posibilă prin implicarea partenerilor principali George și Medicover, companii care revoluționează domeniile în care activează și au decis să sprijine cel mai important eveniment de tehnologie din Europa de est.

Ne-au susținut: Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj