Oriunde te-ai afla, în România sau în lume, pe 4 iunie 2022 participă la TEDxCluj 2022 | Choices și te vei bucura de cel mai mare eveniment TEDx din sud-estul Europei. Sâmbătă, 4 iunie 2022, TEDxCluj deschide seria evenimentelor de vara anului 2022 printr-un eveniment hibrid, cu participare online și offline. Ne întâlnim pe BT Arena din Cluj Napoca pentru un nou schimb de idei, de inspirație și creativitate. Biletele online și offline sunt disponibile aici.

Cine suntem se vede mai tare din alegerile noastre, decât din abilitățile noastre,  spune J.K.Rowling, în „Harry Potter și camera secretelor”.  În “Omul în căutarea sensului vieții”, Viktor Frankl scrie că cea mai mare libertate a omului este libertatea de a-și alege atitudinea în orice situație, libertatea de a-și alege propria cale. Iar Nelson Mandela ne îndeamnă să facem alegeri care să ne reflecte speranțele, nu fricile.

Tema celei de-a XI-a ediții a TEDxCluj 2022 este Choices – alegerile pe care le facem în viață, cât de importante sunt, ce rol, semnificații și consecințe au, cum să învățăm din ele, cum să ne inspirăm din alegerile noastre și ale celorlalți.

De 11 ediții TEDxCluj a adus împreună peste 10.000 de participanți și din Cluj Napoca, din întreaga țară și din afara ei, cu toții pasionați de idei. Ideile și bucuria de le împărtăși și de a se inspira din poveștile de viață și profesie ale fiecăruia îi adună într-o comunitate pe oamenii mânați de dorința de a învăța, de a se dezvolta, de a evolua, de a se întâlni și a se cunoaște.

Cine vine la TEDxCluj 2022 | Choices

Printre speakerii care ne vor inspira anul acesta se numără Kai Brand-Jacobsen, Mădălina Cocan, Jazzappella, Bartosz Ostalowski, Nicolai Tand, Alice Iacobescu, Maia Morgenstern, Teo, Gáspár György, Paul Mureșan și alții.

Pe actrița Maia Morgenstern o cunoaștem din rolurile pe care le-a interpretat, cu măiestrie și nesfârșită dăruire, în piese de teatru din care vă reamintim Visul unei nopţi de vară, Vizita bătrânei doamne, Livada de vişini, Ecaterina cea Mare, Burghezul gentilom, Jocul Regilor, O noapte furtunoasă și în filme precum Secretul lui Bachus, Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Orient Express, Patimile lui Hristos, Sfârșitul tăcerii, Secretul lui Polichinelle sau

Domnişoara Christina. Maia Morgenstern vine la TEDxCluj 2022 | Choices pentru a ne împărtăși din înțelepciunea sa, culeasă cu smerenie și încredere dintr-o viață însemnată și o carieră bogată.

Kai Brand-Jacobsen este președintele Institutului Român pentru Pace (PATRIR). Din februarie 2022, acesta ocupă funcția de CEO al All for Ukraine Global Humanitarian Response and Refugee Support. De peste 20 de ani, Kai lucrează în cele mai dificile și periculoase zone de conflict armat din lume și este invitat de Națiunilor Unite, de guverne, agenții, organizații internaționale și comunități locale afectate de războiae să gestioneze situații de criză extremă. Kai este unul dintre pionierii, inovatorii și practicanții cei mai de seamă din domeniul consolidării păcii. În 2019, i-a fost acordat premiul Mahatma Gandhi pentru contribuțiile extraordinare la bunăstarea omenirii. Documentarul In Pursuit of Peace prezintă eforturile sale asidue.

Cu o experiență de aproape 30 de ani, Alice Iacobescu este una dintre cele mai respectate jurnaliste de radio și televiziune. Alice este prezentatoare de breaking news și se remarcă prin stilul incisiv, dar echilibrat cu care realizează interviurile în direct. Alice se pregătea să devină contabil, când destinul i-a schimbat brusc traiectoria. După schimbarea de regim din 1989, Alice a aflat de facultatea de jurnalism, iar acum ne este alături, de ani și ani, transmițând din focul evenimentelor. Alice a făcut alegeri inspirate în carieră, dar știe că nu totul ține de noroc.

Un pilot de curse care nu are brațe și conduce cu picioarele? Bartosz Ostalowski este acreditat de Federația Internațională de Automobilism și participă în competiții și se supune acelorași reglementări ca ceilalți piloți ai Polish Drift Championships și ai ligilor europene. Un sportiv excepțional, Bartosz este și speaker motivațional, participă la conferințe și seminarii și a lansat propriul serial televizat, unde testează automobile exclusiviste și discută cu diverși invitați despre pasiunile lor. În plus, Bartosz este și artist, membru al VDMFK Publishing House – unde oamenii pictează cu picioarele și gura.

Psiholog și psihoterapeut relațional, Gáspár György se declară custode de povești de viață. Este autorul câtorva cărți bestseller și este omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia. Mare parte din activitatea sa se desfășoară în cabinet, dar Gáspár ține și cursuri și conferințe despre psihologie și despre un nou domeniu științific numit relațiologie. Gáspár este coordonator științific al editurii Pagina de Psihologie și îl auzim adeseori la radio.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicată evenimentului: https://tedxcluj.com.