Thriller-ul erotic The Handmaiden, avanpremieră la Cinemateca TIFF

Thriller-ul erotic The Handmaiden/ Slujnica, regizat de renumitul cineast coreean Park Chan-wook, va rula în avanpremieră la Cinemateca TIFF joi, 17 noiembrie, de la ora 22.30, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Cel mai bine vândut film sud coreean din istorie, distribuit în 175 de teritorii, a avut premiera în competiția Festivalului de la Cannes, unde a câștigat Premiul Vulcain de l’Artiste-Technicien.

Regizorul unor filme precum OldBoy, Lady Vengeance, Thirst și Stoker, Park Chan-wook are ca punct de pornire romanul Fingersmith, de Sarah Waters, însă mută acțiunea din epoca victoriană în Coreea anilor 1930, în perioada ocupației japoneze. Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee are însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului, până la un punct…

O poveste de dragoste plină de suspans și erotism, filmul le este interzis celor sub 18 ani. Din 18 noiembrie, Slujnica rulează în cinematografele din România, distribuit de Asociația Macondo.

Până la începutul lunii decembrie, Cinemateca TIFF pregătește alte câteva surprize: ziua de 24 noiembrie îi este rezervată Madonnei, cu două documentare proiectate unul după altul, începând cu ora 20.00: Madonna: Truth or Dare (1991), care intră în culisele celebrului turneu Blond Ambition din 1990, și Strike a  Pose (2016), povestea – uneori dramatică – a dansatorilor care au însoțit-o pe Madonna în turneul amintit, 25 de ani mai târziu.

Între 1 și 4 decembrie, cinefilii vor avea șansa de a vedea, exclusiv la Cinemateca TIFF, unul dintre cele mai așteptate documentare ale anului, One More Time with Feeling (r. Andrew Dominik), mărturia răvășitoare a unui artist care încearcă să-și găsească drumul într-una dintre cele mai întunecate perioade din viața sa, Nick Cave.

Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.