TIFF la ediția cu numărul 16

Colecție de

A început numărătoarea inversă până la debutul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Cel mai amplu eveniment de gen din România va avea loc între 2 și 11 iunie, la Cluj-Napoca, și va prezenta 225 de filme – 188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje – venite din 53 de țări. Peste 1200 de invitați români și străini vor fi prezenți la proiecțiile, concertele, atelierele, dezbaterile și lansările din festival. De buna lor desfășurare în cele circa 15 locații se vor asigura, alături de echipa TIFF, peste 300 de voluntari.

INVITAȚI

Printre invitații speciali din acest an se numără unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, Alain Delon. Starul francez va sosi pentru prima dată în România la TIFF, unde îi va fi acordat Premiul pentru întreaga carieră. Sir Derek Jacobi, actorul britanic cunoscut din filme ca Little Dorrit (1983), Gladiator (2000) sau The King’s Speech (2010), va veni alături de Radu Mihăileanu la premiera filmului Povestea iubirii. Va păși pe covorul roșu și actorul american Armand Assante, de patru ori nominalizat la Globul de Aur, pentru proiecția horror-ului fantasy filmat în România, The Wanderers (r. Dragoș Buliga). În film, își reîntâlnește partenerul de platou din California Dreamin(Nesfârșit), Răzvan Vasilescu, zece ani mai târziu.

O vedetă a cinema-ului indian, regizorul S.S. Rajamouli va face a doua sa călătorie în afara Indiei la Cluj, pentru a-și prezenta continuarea blockbuster-ului Baahubali: The Conclusion, franciza indiană cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Rajamouli este unul dintre cei mai influenți și premiați regizori din țara sa. În 2012, a primit titlul „Entertainer of The Year” la Star World India, iar anul trecut – distincția Padma Shri, una dintre cele mai înalte oferite de statul indian. Ildiko Enyedi, regizoarea premiată recent cu Ursul de Aur pentru On Body and Soul, va veni și ea la la TIFF alături de actrița Alexandra Borbely.

Cineastul francez Arnaud des Pallières va fi celebrat în secțiunea 3×3 și va sosi la Cluj alături de soția sa, scenarista Christelle Berthevas. Omagiat în aceeași secțiune va fi și multi-premiatul cineast sloven Damjan Kozole, desemnat anul trecut Cel mai bun regizor la Karlovy Vary 2016 pentru Nightlife. Tot la Karlovy Vary, It’s Not the Time of My Life, cel mai recent film al regizorului Szabolcs Hajdu, prezent și el la TIFF, a obținut Globul de Cristal.

Invitată în juriul competiției TIFF, actrița Clotilde Courau, Prințesă de Veneția și Piemont, va putea fi văzută și în În umbra femeilor/ L’Ombre des Femmes (r. Philippe Garrel). Alături de ea vor juriza influenta producătoare britanică Elizabeth Karlsen (Carol, Youth, The Neon Bible, Great Expectations, Byzantium, Made in Dagenham, The Crying Game), criticul de film Geoff Andrew (Sight & Sound) și regizorul Marian Crișan. În juriul Zilelor Filmului Românesc vor fi criticul Jonathan Romney (Film Comment, The Observer, Sight & Sound și Screen Daily), Marcin Pienkowski, directorul artistic al T-Mobile New Horizons IFF din Wroclaw, și Corina Șuteu, consultant cultural internațional, fost Ministru al Culturii.

Vor sosi la Cluj și Margita Gosheva (Glory), membră a juriului TIFF 2016, cineastul japonez Daisuke Miyazaki, britanicul Francis Lee și actorul Alec Secăreanu (God’s Own Country). Invitați speciali la gala de deschidere cu King of the Belgians vor fi regizoarea și scenarista americană Jessica Woodworth, actorii Peter Van den Begin, Titus de Voogdt și Lucie Debay, alături de cântărețe din coruri faimoase în Bulgaria. Delegații importante din țările invitate în Focus Slovenia și Focus: Young Austrian Cinema vor ajunge la Cluj în perioada festivalului.

Printre invitații români, alături de Tora Vasilescu, distinsă cu Premiul de Excelență, se numără și regizorii Alexandru Solomon, Adrian Sitaru, Bogdan Mirică, Igor Cobileanski, Dan Chișu, Iulia Rugină, actorii Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Doru Ana, Tudor Aaron Istodor, Maria Obretin, Crina Semciuc, Andreea Vasile, producătoarea Ada Solomon.

SECȚIUNI

Comediile romantice alternative vor face deliciul publicului în secțiunea tematică de anul acesta, Alt.Rom.Com. Titluri cu cârlig la marele public vor fi proiectate în aer liber nu doar în Piața Unirii, ci și la Someș Open Air. Filme axate pe marile bucătării ale lumii, urmate de petreceri gastronomice pregătite de chefi renumiți, sunt în meniul secțiunii Film Food, în timp ce producțiile erotice care au făcut vâlvă la vremea lor vor ajunge la TIFF în Carte Blanche Viva Erotica. Competiție, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Suspecți de serviciu, Ziua Maghiară, EcoTIFF și EducaTIFF sunt secțiunile obișnuite din program, alături de Ziua HBO, unul dintre cei mai vechi parteneri al TIFF-ului. În cadrul Zilei HBO va putea fi văzut în avanpremieră primul episod din sezonul 2 al serialului Umbre.

Alături de Arnaud des Pallières și Damjan Kozole, în secțiunea 3×3 va fi celebrată regizoarea ucraineană de origine română Kira Muratova. Filmele regizorului francez Jean-Pierre Melville vor fi proiectate cu sprijinul Institutului Francez în cadrul retrospectivei dedicate, în copii noi, restaurate digital. Celebrat printr-o retrospectivă inedită va fi și H.R.Giger, creatorul lui Alien.

InfiniTIFF

Marea noutate a ediției este InfiniTIFF, un program dedicat inovației și experimentelor care va fi inaugurat în clădirea fostei Case de Modă din Cluj-Napoca. InfiniTIFF powered by Samsung Gear VR va prezenta o selecție amplă de filme VR (Virtual Reality), cinema interactiv, proiecții de filme din era Youtube, alese de vloggeri cunoscuți, ateliere de creare a unor experiențe VR și o instalație unică, adusă în avanpremieră mondială la TIFF – Doom Room, accesibilă doar celor peste 18 ani.

PROIECȚII SPECIALE

Deschiderea celei de-a 16-a ediții TIFF va avea loc pe 2 iunie, de la ora 20.45, În Piața Unirii, unde va fi proiectat Regele Belgiei/ Kings of the Belgians, în prezența regizoarei și a personajelor pitorești din film, urmat de concertul „Sirenelor de la Marea Neagră’’, formația feminină din film, în frunte cu Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în Bulgaria. Tot în Piața Unirii, pe 9 iunie, publicul îl va întâlni pe legendarul Alain Delon, la proiecția specială Afacerea Pigot/ Pour la peau d’un flic, thriller-ul scris și regizat de el în 1981.

Trei filme ale lui David Lynch vor avea parte de proiecții speciale: celebrul Blue Velvet (1986), controversatul Twin Peaks: Fire Walk With Me, care precede acțiunea serialului cult omonim din anii ′90, și Piesele lipsă/ The Missing Pieces (2014), în care apar asamblate scene din Twin Peaks: Fire Walk With Me, niciodată arătate publicului.

Prezentat pentru prima dată în România, Polina/ Polina, danser sa vie (r. Valerie Muller, Angelin Preljocaj) este adaptarea romanului ilustrat Polina și urmărește evoluția unei tinere dansatoare ruse. Tot prin arta mișcării se naște și povestea din documentarul O tânără de 90 de ani/ Une jeune fille de 90 ans (r. Valeria Bruni Tedeschi, Yann Cordian), în care o femeie de 90 dintr-un azil se îndrăgostește de coregraful care o învață să danseze.

Afterimage (2016), ultimul film al regizorului polonez Andrzej Wajda, va putea fi văzut la TIFF într-o proiecție-tribut. Regizorului iranian Abbas Kiarostami îi vor fi dedicate două proiecții speciale, la un an de la dispariția sa: Du-mă acasă/Take Me Home, ultimul său scurtmetraj, și 76 de minute și 15 secunde cu Abbas Kiarostami, un documentar in memoriam, de Seyfolah Samadian.

De ce bat clopotele, Mitică?, de Lucian Pintilie, va fi readus pe marele ecran în onoarea actriței Tora Vasilescu, distinsă cu Premiul de Excelență. Un alt film în care a jucat actrița, Să mori rănit din dragoste de viață (1983), de Mircea Veroiu, va fi proiectat în prezența echipei. De o proiecție specială se va bucura și versiunea necenzurată cu Suta de lei, a lui Mircea Săucan.

CONCERTE & EVENIMENTE SPECIALE

Trei dintre bisericile din Cluj-Napoca vor găzdui evenimente muzicale speciale. Thierry Escaich, desemnat de patru ori Compozitorul anului în Franța, în cadrul competiției Victoires de la Musique, va acompania live, la orga Bisericii Romano-Catolice, Moartea obosită/ Der Müde Tod, capodopera lui Fritz Lang. Josef van Wissem, creatorul coloanei sonore a filmului Only Lovers Left Alive, va concerta la Biserica Evanghelică Luterană, iar una dintre vocile în ascensiune ale folk-ului britanic, Charlie Cunningham, vine în concert la Biserica Reformată Calvină.

Casa de Cultură a Studenților va găzdui câteva dintre cele mai spectaculoase evenimente din program. Christine Ott revine pe 1 iunie pentru două cine-concerte Lotte, mon amour – muzică originală pe animațiile fermecătoare ale lui Lotte Reiniger. Britanicii de la Public Service Broadcasting  aduc un show impresionant – un mix de indie, electro și infuzii de pop cu mostre audio din arhivele publice și materiale de propagandă. Clasicul regizat și interpretat de Buster Keaton, The General (1926), va fi acompaniat live de muzica originală a celor de la Trio Diallèle, la Casa de Cultură a Studenților. Tot la CCS va avea loc proiecția controversatului The New Gipsy King, urmat de un concert Kana Jambe, una dintre formațiile din documentarul produs de Liviu Tipuriță pentru BBC.

Weekend la Castel revine la Bonțida pe 3 și 4 iunie, cu ateliere creative, jocuri și spectacole pentru cei mici în timpul zilei și evenimente speciale pentru cei mari după lăsarea serii. În decorul fantastic al Castelului Banffy vor fi proiectate Roar (r. Noel Marshall, 1981), considerat „cel mai periculos film făcut vreodată”, și celebrul Metropolis, al lui Fritz Lang, acompaniat de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger.

La Casa TIFF, vor concerta atât nume autohtone ca Jurjak, Eyedrops, Silent Strike & Muse Quartet și Otherside, cât și invitați străini: Treeoo, formația de jazz care va concerta alături de Paolo Profeti European Collective, sau Sirenele de la Marea Neagră (Bulgaria). Tot aici va avea loc cine-concertul 360° pe Scara Hans Richter, un portret în mișcare al artistului de avangardă pe muzica celor de la CelloFun și vocea Irinei Margareta Nistor, și va fi proiectat documentarul Pata-Cluj, de Istvan Szakats.

EXPOZIȚII

Muzeul de Artă va găzdui, între 4 și 10 iunie, expoziția de fotografie documentară Protest, o scurtă istorie vizuală a protestelor din România ultimilor 10 ani, lansată de Documentaria.ro. În fosta Casă de Modă din Cluj va fi expusă seria de portrete Cosmopolitan Anxieties, realizate de fotograful Cornel Brad în 55 de țări, portrete care conturează un filon comun al vulnerabilităților umane. Expoziția de fotografie „Krzysztof Kieślowski”, adusă la TIFF în colaborare cu Institutul Polonez din București, introduce publicului personalitatea și opera marelui regizor.

PROIECTE

EducaTIFF, programul de educație media și cinematografică dedicat celor mai tineri reprezentați ai publicului, a ajuns la cea de-a 9 ediție și include și în acest an proiecții speciale și ateliere dedicate. Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru adolescenți, le va oferi acestora șansa să-și descopere și să-și exerseze aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie folosind aparatură profesională, sub îndrumarea unor experți. Competiția Locală, dedicată cineaștilor din Cluj, continuă să selecteze cele mai bune scurtmetraje pentru al optulea an. Totodată, zece dintre cei mai talentați actori de teatru, care nu au avut încă ocazia să se facă remarcați pe marele ecran, vor fi prezentați în programul 10 pentru FILM.

În 2017, programul dedicat industriei de film va fi unul substanțial și va cuprinde Transilvania Pitch Stop (TPS), care s-a extins la nivel internațional, propunându-și să descopere și să susțină o selecție puternică de proiecte ale unor regizori aflați la primul sau al doilea film din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia. Pe 9-10 iunie, în cadrul platformei internaționale de co-producții, un juriu format din experți va acorda următoarele premii: Eurimages Co-production Development Award (20.000 de euro), servicii de post-producție oferite de Chainsaw Europe (30.000 de euro), Premiul oferit de CNC și DACIN-SARA (5.000 de euro).

Transilvania Talent Lab (TTL) va fi dedicat profesioniștilor implicați în managementul sălilor de cinema. Împreună cu Shorts TV, TIFF va organiza a doua ediție The Pitch, oferindu-le cineaștilor din zona Transilvania șansa de a câștiga o finanțare de 5.000 de euro pentru scurtmetrajul lor. TIFF va fi, totodată, gazda proiectelor partenere LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, și First Films First, un program de training intensiv, inițiat cu scopul de a sprijini tineri regizori din sud-estul Europei în demersul lor de a-și regiza primul lungmetraj.

LOCAȚII

Anul acesta, proiecțiile vor avea loc în Piața Unirii, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cercul Militar, Casa de Cultură a Studenților, Universitatea Sapienția, Cinema Dacia, Cinema City Iulius, Someș Open Air, Cinema Mărăști, Institutul Francez, Urania Palace.

BILETE

Biletele pot fi cumpărate pe www.biletmaster.ro și direct din aplicația mobilă TIFF2017, disponibilă în App Store și Google Play. Toate biletele și cardurile vor fi scanate la intrare cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare performante. Cei care și-au achiziționat bilet online pot intra pe baza acestuia printat sau în format electronic, el putând fi scanat de pe dispozitivele mobile.

FILME TIFF 2017

Deschidere: King of the Belgians / Regele Belgiei, r. Peter Brosens, Jessica Woodworth (Belgia, Olanda, Bulgaria)

Închidere: May God Save Us / Dumnezeu să ne ierte, r. Rodrigo Sorogoyen (Spania)

PROIECȚII SPECIALE / SPECIAL SCREENINGS                                      

 1. Polina, danser sa vie / Polina, r. Valerie Muller, Angelin Preljocaj (Franța)
 2. Une jeune fille de 90 ans / O tânără de 90 de ani, r. Valeria Bruni Tedeschi, Yann Coridian (Franța)
 3. The New Gypsy Kings / Regii manelelor, r. Liviu Tipuriță (Marea Britanie)
 4. Blue Velvet / Catifeaua albastră, r. David Lynch (SUA)
 5. The Missing Pieces / Piesele lipsă, r. David Lynch (SUA)
 6. The One Hundred Bill / Suta de lei, r. Mircea Saucan (România)
 7. De ce bat clopotele, Mitică?, r. Lucian Pintilie (România)
 8. Să mori rănit din dragoste de viață, r. Mircea Veroiu (România)
 9. Afterimage, r. Andrzej Wajda (Polonia)
 10. Take Me Home / Du-mă acasă, r. Abbas Kiarostami (Iran)
 11. 76 Minutes and 15 Seconds with Abbas Kiarostami / 76 de minute și 15 secunde cu Abbas Kiarostami, r. Seifollah Samadian (Iran)

EVENIMENTE SPECIALE  / SPECIAL EVENTS

 1. Der Müde Tod/ Moartea obosită, Fritz Lang – cine-concert Thierry Escaich
 2. Cine-concert The General, Buster Keaton – muzică originală de Trio Diallèle
 3. Cine-Concert Lotte, mon amour – Animații de Lotte Reiniger, pe muzică de Christine Ott
 4. Cine-concert CelloFun feat. Irina Margareta Nistor – scurtmetraje de Hans Richter

WEEKEND LA CASTEL                                            

 1. Roar / Sub asediul fiarelor, r. Noel Marshall (SUA)
 2. Cine-concert Metropolis, Fritz Lang – Acompaniament live Orchestra Filarmonicii Transilvania

PIAȚA UNIRII OPEN AIR                                       

 1. King of the Belgians / Regele Belgiei, r. Peter Brosens, Jessica Woodworth (Belgia, Olanda, Bulgaria)
 2. The History of Love / Povestea iubirii, r. Radu Mihăileanu (Franța, Canada, Belgia, România)
 3. The Age of Shadows / Imperiul umbrelor, r. Kim Jee-Woon (Coreea)
 4. Twin Peaks: Fire Walk With Me/ Twin Peaks: Ultimele 7 zile din viața Laurei Palmer, r. David Lynch (SUA)
 5. La Pazza Gioia/ Like Crazy / Nebune de fericire, r. Paolo Virzi (Italia, Franța)
 6. Pour la peau d’un flic / Afacerea Pigot, r. Alain Delon (Franța)
 7. Dalida, r. Lisa Azuelos (Franța)
 8. Baahubali 2: The Conclusion / Baahubali 2: Finalul, r. S.S. Rajamouli (India)
 9. California Dreamin’ (Endless) / California Dreamin’ (Nesfârșit), r. Cristian Nemescu (Romania)
 10. May God Save Us / Dumnezeu să ne ierte, r. Rodrigo Sorogoyen (Spania)

COMPETIȚIE                                                 

 1. Playground / Teren de joacă, r. Bartosz Kowalski (Polonia)
 2. Glory / Gloria, r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov (Bulgaria)
 3. Heartstone / Piatră pe inimă, r. Gudmundur Arnar Gudmundsson (Islanda)
 4. Hounds of Love / Tortura, r. Ben Young (Australia)
 5. Zeus, r. Miguel Calderon (Mexic)
 6. Simulation / Simularea, r. Abed Abest (Iran)
 7. God’s Own Country / Tărâmul binecuvântat, r. Francis Lee (Marea Britanie)
 8. My Happy Family / Familia mea fericită, Nana Ekvtimishvili, Simon Groß (Georgia, Germania)
 9. Land of the Little People / Tărâmul celor mici, r. Yaniv Berman (Israel, Palestina)
 10. Chrysanthemums Time / Vremea crizantemelor, r. Dmytro Moiseiev (Ucraina)
 11. Dolphins Go East / Delfinii înoată spre est, r. Gonzalo Delgado, Veronica Perrotta (Uruguay, Argentina, Germania)
 12. The One-Eyed King / El Rey Borni / Regele fără un ochi, r. Marc Crehuet (Spania)

ZILELE FILMULUI ROMÂNESC        

Competiție lungmetraj            

 1. Ana, mon amour, r. Călin Netzer
 2. Fixeur, r. Adrian Sitaru
 3. Camera Obscura, r. Gheorghe Preda
 4. Inimi cicatrizate, r. Radu Jude
 5. Planeta Petrila, r. Andrei Dăscălescu
 6. Varză, cartofi și alți demoni, r. Șerban Georgescu
 7. Procesul, r. Claudiu Mitcu, Ileana Bârsan
 8. Aniversarea, r. Dan Chișu
 9. Ultimul căldărar, r. Cosmin Bumbuț, Elena Stancu

În afara competiției

 1. Breaking News, r. Iulia Rugină
 2. Țara moartă, r. Radu Jude
 3. Ouăle lui Tarzan, r. Alexandru Solomon
 4. Vânătoare, r. Alexandra Bâlteanu

Competiție scurtmetraj

 1. Scris /Nescris, r. Adrian Silisteanu
 2. Offstage, r. Andrei Huțuleac
 3. Chers Amis, r. Valeriu Andriuță
 4. No Man’s Land, r. Marius Olteanu
 5. O noapte de dragoste, r. Alex Mavrodineanu
 6. Prima noapte, r. Andrei Tănase
 7. Date Night, r. Stela Pelin
 8. Sechestrați fără voie, r. Tudor Botezatu
 9. Farul, r. Ionuț Gaga
 10. Când afară ninge, r. Conrad Mericoffer
 11. Almania, r. Anton Groves, Damian Groves
 12. Broken, r. Alex Mironescu
 13. Fragment22, r. Sandra Rad

În afara competiției

 1. Careu, r. Anca Damian

SUPERNOVA 

 1. Frantz, r. François Ozon (Franta, Germania)
 2. The Distinguished Citizen / El Ciudadano Ilustre / Cetățeanul de onoare, r. Gaston Duprat, Mariano Cohn (Argentina, Spania)
 3. The Oath / Jurământul, r. Baltasar Kormakur (Islanda)
 4. Neruda, r. Pablo Larrain (Chile)
 5. Original Bliss / Extaz primordial, r. Sven Taddicken (Germania)
 6. The Teacher / Profesoara, r. Jan Hrebejk (Slovacia, Cehia
 7. The Student / (M)ucenicul, r. Kirill Serebrenikov (Rusia)
 8. The Last Family/ Ultima familie, r. Jan P. Matuszynski (Polonia)
 9. Une vie / O viață, r. Stephane Brize (Franța)
 10. Ministry of Love / Ministerul iubirii, r. Pavo Marinkovic (Croația, Cehia)
 11. Wild Mouse / Șoarece de câmp, Josef Hader (Austria)
 12. Sami Blood / Sânge de lapon, r. Amanda Kernell (Suedia, Danemarca, Norvegia)
 13. L’ombre des femmes / În umbra femeilor, r. Philippe Garrel (Franța)
 14. A Wedding / O nuntă, r. Stephan Streker (Belgia, Franta, Luxemburg, Pakistan)
 15. Summer 1993 / Vara lui 1993, r. Carla Simon (Spania)
 16. The Party / Petrecerea, r. Sally Potter (Marea Britanie, Danemarca)
 17. Frost / Înghețul,  Sharunas Bartas  (Lituania, Franta, Polonia, Ucraina)
 18. Jeanette, the Childhood of Joan of Arc / Jeanette, copilăria Ioanei d’Arc, r. Bruno Dumont (Franța)
 19. In the Blood / În sânge, r. Rasmus Heisterberg (Danemarca)
 20. Requiem for Mrs. J / Recviem pentru doamna J, r. Bojan Vuletic (Serbia)

FARĂ LIMITĂ / NO LIMIT                                     

 1. Jesus, r. Fernando Guzzoni (Franța, Chile, Germania, Grecia)
 2. The Ornithologist / Ornitologul, r. Joao Pedro Rodriguez (Portugalia, Franta, Brazilia)
 3. Safari, r. Ulrich Seidl (Austria)
 4. Hristo, r. Grigor Lefterov, Todor Matsanov (Bulgaria)
 5. Tom of Finland, r. Dome Karukoski (Finlanda, Danemarca, Suedia, Germania, SUA)
 6. Ceux qui font les Revolutions / Cei care fac revoluție pe jumătate își sapă singuri groapa, r. Mathieu Denis, Simon Lavoie (Canada)
 7. Park, r. Sofia Exarchou (Grecia, Polonia)
 8. Even Lovers Get the Blues / Când amanții n-au chef, r. Laurent Micheli (Belgia)
 9. Filthy / Ticăloșia, r. Teresa Nvotova (Slovacia, Cehia)
 10. Immortality / Nemurire, r. Mehdi Fard Ghaderi (Iran)
 11. Sister of Mine / Sora mea, r. Pedro Aguilera (Spania)
 12. Small Town Killers / Criminali de provincie, r. Ole Bornedal (Danemarca)

CE SE ÎNTÂMPLĂ, DOCUMENTARULE? / WHATS UP, DOC?                                          

 1. Austerlitz, r. Sergei Loznitsa (Germania)
 2. All These Sleepless Nights / Toate nopțile albe, r. Michal Marczak (Polonia, Marea Britanie)
 3. Devil’s Freedom / Libertatea diavolului, r. Everardo Gonzalez (Mexic)
 4. Ghost Hunting / Vânătoare de fantome, r. Raed Andoni (Franța, Palestina, Elvetia, Qatar)
 5. Horizontes / Orizonturi, r. Eileen Hofer (Elveția)
 6. Secondo Me / Opera văzută de la garderobă, r. Pavel Cuzuioc (Austria)
 7. Who’s Gonna Love Me Now? / Cine o să mă mai iubească acum?, r. Tomer Heymann (Israel)
 8. Politica, manual de instrucciones / Politica, manual de întrebuințare, r. Fernando Leon De Aranoa (Spania)
 9. Chavela, r. Catherine Gund, Daresha Kyl (SUA)
 10. Atentamente / Cu sinceritate, r. Camila Rodriguez Triana (Columbia)
 11. The Challenge / Provocarea, r. Yuri Ancarani (Italia, Franța, Elveția)
 12. Machines / Mașinării, r. Rahul Jain (India, Danemarca, Finlanda)
 13. Amateurs In Space / Amatori în spațiu, r. Max Kestner (Danemarca)
 14. Sur Le Quai / Pe peron, r. Stefan Mihalachi (Franța)
 15. Niñato / Piciul, r. Adrian Orr (Spania)
 16. Disturbing the Peace / Dușmanii păcii, r. Stephen Apkon, Andrew Young (Israel, Palestina, SUA)

ALT.ROM.COM

 1. Through the Wall / Căsătorie cu obstacole, r. Rama Burshtein (Israel)
 2. Zoology / Zoologie, r. Ivan I. Tverdovsy (Rusia)
 3. Jours de France / 4 zile în Franța, r. Jerome Reybaud (Franța)
 4. The Together Project / Efectul acvatic, r. Solveig Anspach (Franța, Islanda)
 5. It Had to be you / Tu și numai tu, r. Sasha Gordon (SUA)
 6. Afterlov / Dezîndrăgostire, r. Stergios Pascos (Grecia)
 7. Lost in Paris / Pierduți în Paris, r. Fiona Gordon, Dominique Abel (Franța, Belgia)
 8. The Bloom of Yesterday / Florile de ieri, r. Chris Kraus (Germania)
 9. Slash, r. Clay Liford (SUA)
 10. Uphill Love / Pe culmile iubirii, r. Nelson Nunez (Venezuela)

RETROSPECTIVA JEAN-PIERRE MELVILLE                                             

 1. Le Silence de la mer / Tăcerea mării
 2. Bob le flambeur / Patima riscului
 3. Le Cercle rouge / Cercul roșu
 4. L’Armee des ombres/ Armata umbrelor
 5. Leo Morin Prêtre / Leon Morin, preot
 6. Le Doulos/ Denunțătorul
 7. 24 Heures dans la vie d’un clown (short) / O zi din viața unui clovn (scurtmetraj)

PORTRET HR GIGER                                

The Collaborations of H.R. Giger                                      

 1. Swissmade 2069 / Fabricat în Elveția, r. Fredi M. Murer (Elveția)
 2. Tagtraum, r. J. Wittmer (Elveția)
 3. A New Face of Debbie Harry / Noua față a lui Debbie Harry, r. Fredi M. Murer (Elveția)

Behind the Scenes of H.R. Giger’s Studio                                     

 1. Passagen, r. Fredi M. Murer (RFG, Elveția)
 2. Giger’s Necronomicon / Necronomicon-ul lui Giger, r. J.J. Wittmer (Elveția)
 3. Giger’s Alien / Alien-ul lui Giger, r. Mia Bonzanigo, J. J. Wittmer (Elveția)

 

 1. Alien (1979), r. Ridley Scott (Marea Britanie, SUA)
 2. Alien: Covenant (2017), r. Ridley Scott (SUA)
 3. Biotic, r. Zev Deans (SUA).

FILM FOOD

 1. Todo Sobre El Asado / Totul despre grătarul argentinian, r. Mariano Cohn, Gaston Duprat (Argentina)
 2. The Turkish Way / Savoarea Turciei, r. Luis Gonzalez (Spania)
 3. Soul / Soul – Ingredientul secret, r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco (Spania)

UMBRE / SHADOWS

Lungmetraje                  

 1. Prevenge / Răzbunare preventivă, r. Alice Lowe (Marea Britanie)
 2. The Wailing / Satul blestemat, r. Na Hong-Jin (Coreea)
 3. Train To Busan / Trenul de Busan, r. Yeon Sang-Ho (Coreea)
 4. Animals / Animale, r. Greg Zglinski (Elveția, Austria, Polonia)
 5. Dark Side of the Light / Strălucire întunecată, r. Ryota Sakamaki (Japonia)
 6. Parents / Părinți, r. Christian Tafdrup (Danemarca)
 7. The Wanderers, r. Dragoș Buliga (România)

Scurtmetraje                  

 1. Lunatique / Lunatica, r. Gabriel Kalim Mucci (Brazilia)
 2. Le Plan / Planul, r. Pierre Teulières (Franța)
 3. Curve / Panta, r. Tim Egan (Australia)
 4. Zarr-Dos, r. Bart Wasem (Germania)
 5. Zona-84, r. Lonan Garcia (Spania)
 6. Lost Boy / Băiatul pierdut, r. Ash Thorp, Anthony Scott Burns (Olanda)
 7. The Clockmakers Dream / Visul ceasornicarului , r. Cashell Horgan (Marea Britanie)
 8. Still / Manechinul, r. Oliver Park (Marea Britanie)
 9. Agatha, r. Timothy Vandenberg (SUA)
 10. Behind / În spatele tău, r. Ángel Gómez Hernández (Spania)
 11. When Susurrus Stirs / Când Susurrus stârnește, r. Anthony Cousins (Marea Britanie)
 12. I am the Doorway / Eu sunt ieșirea, r. Robin Kasparik (Cehia)

CARTE BLANCHE VIVA EROTICA                                    

 1. Wet Dreams / Vise umede (Olanda)
 2. Randy / Femeia electrică, r. Philip Schuman (SUA)
 3. Sensuela, r. Teuvo Tulio (Finlanda)
 4. Mano Destra, r. Cleo Ubelmann (Elveția)
 5. The Devil in Miss Jones / Diavolul din Doamna Jones, r. Gerard Damiano (SUA)
 6. Candy Store (mix de scurtmetraje)

INTERACTIFF                                               

 1. The Maribor Uprisings / Revoluție în Maribor, r. Milton Guillen, Maple Razsa (SUA, Slovenia)
 2. Late Shift / Schimbul de noapte, r. Tobias Weber (Elveția, Marea Britanie)
 3. Tantalum, r. Gilles Porte (Franța)

3×3                                                                       

DAMJAN KOZOLE                     

 1. The Fatal Telephone / Telefonul fatal (Slovenia)
 2. Spare Parts / Piese de schimb (Slovenia)
 3. Nightlife / Viață de noapte (Slovenia)

KIRA MURATOVA                                      

 1. Getting to Know the Big Wide World / Ieșiți în lume (URSS)
 2. Asthenic Syndrome / Sindromul astenic (URSS)
 3. Eternal Homecoming / Eterna întoarcere acasă (Ucraina)

ARNAUD DES PALLIERES                                    

 1. Parc (Franța)
 2. Michael Kohlhaas / Legenda lui Michael Kohlhaas (Franța, Germania)
 3. Orpheline / Orfana (Franța)

SUSPECȚI DE SERVICIU / THE USUAL SUSPECTS                                

 1. May God Save Us / Que Dions nos perdone/ Dumnezeu să ne ierte, r. Rodrigo Sorogoyen (Spania)
 2. By the Time it Gets Dark / Când se lasă întunericul, r. Anocha Suwichakornpong (Thailanda, Olanda, Franta, Qatar)
 3. Goran, r. Nevio Marasovic (Croația)
 4. A Fantastic Woman / O femeie fantastică, r. Sebastian Lelio (Chile,Germania, SUA, Spania)
 5. King of the Belgians/ Regele Belgiei, r. Peter Brosens, Jessica Woodworth (Belgia, Olanda, Bulgaria)
 6. Yamato (California), r. Daisuke Miyazaki (Japonia)

SOMEȘ OPEN AIR                                       

 1. Amok, r. Vardan Tozija (Macedonia)
 2. The Black Pin / Acul negru, r. Ivan Marinovic (Muntenegru, Serbia)
 3. La Loi de la jungle / Legea junglei, r. Antonin Peretjatko (Franța)
 4. The Maribor Uprisings / Revoluție în Maribor, r. Milton Guillen, Maple Razsa (SUA, Slovenia)
 5. Well / Puțul, r. Gigor Attila (Ungaria)
 6. The Nile Hilton Incident / Incidentul de la Hilton, r. Tarik Saleh (Suedia, Egipt)
 7. The Tunnel /Tunelul, r. Seong-Hun Kim (Coreea)
 8. The Red Captain / Căpitanul roșu, r. Michal Kollar (Slovacia, Cehia, Polonia)
 9. At the End of the Tunnel / La capătul tunelului, r. Rodrigo Grande (Argentina, Spania)

 

EDUCATIFF                                   

 1. Sami Blood / Sânge de lapon, r. Amanda Kernell (Suedia, Danemarca, Norvegia)
 2. Yellow Flowers on the Green Grass / Flori galbene în câmpia verde, r. Victor Vu (Vietnam)
 3. Esteban, r. Jonal Cosculluela (Cuba)
 4. The Fabulous Patars / O familie fabuloasă, r. Sophie Reine (Franța)
 5. Little Harbour / Micul port, r. Iveta Grofova (Slovacia, Cehia, Ungaria)
 6. Offline – Are You Ready for the Next Level? / Offline – ești pregătit pentru nivelul următor?, r. Florian Schnell (Germania)
 7. Frog / Profesorul broască, r. Anna Van Der Heide (Olanda)
 8. King Laurin / Regele piticilor, r. Matthias Lang (Germania)

ECOTIFF                          

 1. Thank You for the Rain / Mulţumesc pentru ploaie, r. Julia Dahr (Norvegia, Marea Britanie)
 2. Half-Life in Fukushima / FukushimaViața merge mai departe, r. Mark Olexa, Francesca Scalisi (Elveția)

ZIUA HBO / HBO DAY                                             

 1. Umbre (primul episod din sezonul 2), r. Bogdan Mirică (România)
 2. Planeta Petrila, r. Andrei Dăscălescu (România)
 3. Eu sunt Hercule, r. Marius Iacob (România)
 4. Beware the Slenderman / Teroarea vine de pe net, r. Irene Taylor Brodsky (SUA)
 5. Houston, We Have A Problem! / Houston, Avem O Problemă!, r. Ziga Virc (Slovenia, Croatia, Germania, Cehia, Qatar)

ZIUA MAGHIARĂ – HUNGARIAN DAY                                         

 1. On Body And Soul / Despre trup și suflet, r. Ildiko Enyedi
 2. Strangled / Strangulat, r. Arpad Sopsits
 3. It’s Not the Time of My Life / Nu vă dați jos pantofii, r. Hajdu Szabolcs
 4. Well / Puțul, r. Gigor Attila
 5. Roots of Iron / Rădăcini de fier, r. Agota Varga
 6. Soul Exodus / Exod de suflete, r. Csaba Bereczki
 7. The Citizen / Cetățeanul, r. Roland Vranik
 8. Sing / Toată lumea, r. Kristof Deak – scurtmetraj

FOCUS SLOVENIA                                     

 1. Class Enemy / Dușmanul clasei, r. Rob Bicek
 2. Siska Deluxe, r. Jan Cvitkovic
 3. The Tree / Copacul, r. Sonja Prosenc
 4. Inferno / Infernul, r. Vinko Moderndorfer
 5. Houston, We Have A Problem! / Houston, avem o problemă!, r. Ziga Virc (Slovenia, Croatia, Germania, Cehia, Qatar)
 6. Blue Velvet Revisited / Întoarcere la catifeaua albastră, r. Peter Braatz
 7. The Valley of Peace / Valea păcii, r. France Stiglic

FOCUS YOUNG AUSTRIAN CINEMA                                              

 1. Ugly / Nașpa, Juri Rechinsky
 2. Winwin, r. Daniel Hoesl
 3. The Night of a Thousand Hours / Noaptea celor o mie de ore, r. Virgil Widrich
 4. One of Us / Unul dintre noi, r. Stephan Richter
 5. Jack, r. Elisabeth Scharang
 6. Superworld / Supralumea, r. Karl Markovics
 7. Thank You for Bombing / Vă mulțumim că ne-ați bombardat, r. Barbara Eder
 8. A Decent Woman / Colonia nudistă, r. Lukas Valenta Rinner

1 comment

 1. ma bucur ca si la astfel de evenimente mai nou iti iei aplicatia din Google Play, apoi biletul e scanat cu un cititor de coduri de bare!

  in sfarsit suntem in secolul 21!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.