Tips & tricks de la Travel Smart Forum – Cum sa faci din vacanta ta calatoria vietii tale

In era tehnologiei, fie ca surprindem momentele inedite cu telefonul sau cu aparate profesionale, fotografiile si filmarile ne ajuta in timp sa ne dam seama de persepectiva prin care construim o poveste despre fiecare calatorie in care am fost.

Cluj-Napoca a gazduit saptamana trecuta evenimentul dedicat pasionatilor de calatorii pentru care smartphone-ul sau laptopul sunt un must have in fiecare destinatie bifata. Cei care au pasit in locuri exotice sau inedite, cei care vor sa vada lumea si sa profite la maximum de tot ce le iese in cale, s-au intalnit pentru a-si impartasi experientele si recomandarile de calatorie intr-un mod interactiv la Travel Smart Forum Cluj 2017

  1. Ce stii sa faci pentru a putea fi un nomad digital?

Iubitorii de calatorii au in zilele noastre posibilitati nelimitate in a-si expune experientele din calatorii pe internet. A fost nevoie de putin timp pentru a fi creat un nou tip de om al secolului XXI, pasionat de tehologie si calatorii: nomadul digital. Simona si Alex sunt doi calatori in cautarea experientelor demne de filme de aventura, a peisajelor incredibile, a birourilor neconventionale . „Trebuie sa te gandesti la ce stii sa faci. Eu m-am gandit sa fac mentenanta si comunicare, in timp ce Alex face editare video. Exista cateva site-uri unde sunt cautati voluntari pentru anumite servicii pentru care anumite companii nu au resursa umana necesara. Noi am gasit o cazare fara plata, iar in schimb am lucrat cateva ore. Astfel, am economisit bani si am calatorit. Pentru a fi nomad digital ai nevoie de un laptop si de o conexiune stabila la internet. Partea grea este ca nu esti cu prietenii sau familia si ai mereu incertitudini legate de nevoile primare: dormit, mancat etc.”, a spus Simona de la lipa-lipa.ro

  1. Detalii esentiale pentru o calatorie culinara autentica

Orice oras cu potential turistic are multe restaurante si zone de atractie, iar localnicii inteleg acest aspect si vor sa profite cat mai mult. Pentru o experienta cat mai autentica trebuie sa fim atenti la cateva detalii esentiale, crede Alexandra Craciun (Owner, Pinch of Salt). „Din perspectiva unui om care a calatorit mult, va recomand sa nu aveti incredere in restaurantele traduse in mai multe limbi, pentru ca sunt clar destinate pentru turisti si nu sunt autentice; nu intrebati la receptia hotelului de anumite locuri pentru ca e posibil sa aiba intelegeri cu afaceristii locali; nu va blocati la strada principala a zonei, explorati si stradute mici si incarcate de povesti”, a declarat Alexandra Craciun (Owner, Pinch of Salt).

  1. De ce prea multe poze si filmari haotice din vacanta sunt inutile?

In era tehnologiei si a gadget-urilor, facem poze si filmari in fiecare zi. Nu toti insa suntem atenti la detaliile care fac diferenta intre amatori si cunoscatori. Cum tin camera atunci cand filmez, cu ce softuri editez, importanta miscarilor cinematice sau momentele cheie ale zilei (rasarit, apus, ploaie, nori) in care sa faci pozele, au fost doar cateva din subiectele atinse de Raluca Ciornea (fotograf & blogger de fotografie) si Dodo Mesaros (vlogger)  in prezentarile si sfaturile expuse.

  1. De ce calatoritul in strainatate ne ajuta?

Atentia la detalii intr-o calatorie ne poate ajuta sa exploram mai bine destinatia aleasa. „In momentul in care alegi sa calatoresti vezi universuri noi. Sfatul meu este sa explorati si sa nu evadati. Calatoriti cu profunzime! Va recomand sa alegeti o zi in care sa explorati un loc. De asemenea, sa stati o clipa linistiti pentru a observa oamenii locului”, a precizat Mihaela Caluser (General Manager, Wens Travel).

Spre exemplu detaliile din locurile inedite de pe alte continente l-au ajutat mult pe Dragos Birlea (Consultant & Executive coach) sa inteleaga ca Romania este de fapt o tara foarte bogata si frumoasa. „Calatoria este o poveste si trebuie mereu sa o cautati. Cu cat calatoresc insa mai mult prin Europa si alte continente imi dau seama cat de bogata este tara noastra”, a concluzionat Dragos Birlea.

Dan Carpov, reprezentantul Consiliului Judetean Maramures, a fost prezent la conferinta si a reusit cu succes sa atraga atentia celor prezenti in sala asupra Maramuresului, unul dintre putinele locuri din Romania care inca mai pastreaza traditiile. Carismatic si glumet, a promovat turismul romanesc si a povestit mai multe despre editia din acest an a zilelor Maramuresului, care va avea loc in luna mai.

Travel Smart Forum 2017 a fost organizat de Libero Events in colaborare cu Nish Travel.

Libero Events este agentia de evenimente, B2B si  B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Agile Day, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar si targuri:  Touristica.

Nish Travel este agentia de turism care a ales sa faca un pas important in diferentierea serviciilor oferite. Activitatea si portofoliul de vacante au adiacent partea de travel marketing, care ofera comunitatii mai mult decat o destinatie si un intinerariu. Oferim cunostinte, sfaturi, alternative si feedback-ul unei comunitati mereu conectate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.