Toamna aceasta “se poartă” Molière – spectacolul “Avarul”

Avarul

Joi, 14 noiembrie 2019 și sâmbătă, 16 noiembrie , vor avea loc cele două premiere ale spectacolului Avarul , de Molière, pe scena Clubului CFR (strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17 – deasupra Pizzeriei Napoli Centrale).

Comedia Avarul a fost reprezentată pentru prima dată pentru trei sute de cincizeci și unul dintre ani pe scena Palais-Royal. Este posibil, comedia cea mai socială a lui Molière prin care îngrijesc pătrundem în interiorul unei familii burgheze din două jumătăți în apropiere în secolul al XVII-lea și pot avea moravuri, necazuri amoroase, speranțele și bucuriile.

Figura centrală, Harpagon este un tiran stanpânit de o zgârcenie nemaipomenită, bănuitor permanent cu cei din jur, peste egoismul în afară de situația îndreptată de la aceeași fată ca și fiul său, Cléante.

În timpul lui Harpagon se dezvoltă două perechi de îndrăgostiți: Élise și Valère, Mariane și Cléante – eleganți și rafinați în comportament și simțire. Pitorești, La Flèche, Valetul lui Cléante, precum și Jacques, vizitarea și bucătărie, mijlocitoarea Frosine sau jupâneasa Claude sunt cu îngrijire în spatele nostru poartă permanentă fără sorți de izbândă.

Cum se va ajunge la sfârșit sau să împliniți dragostea lui Harpagon și să-i facă o părticică pentru Mariane sau să-i pună în valoare pentru elisește vă puteți vedea în celebritatea asta.

Avarul este numărat în repertoriul molieresc, ca una dintre piesele celebre mai reprezentate (peste două mii de spectacole din 1680 și până la azi).

Asociația Gestus Cluj-Napoca propune, deci, anulare, un spectacol savuros, plin de momente hilare, menit să bucure din plin publicul clujean.

Stagiu de șase spectacol se poate vedea în 14 noiembrie și 7 decembrie și marchează finalul proiectului ce presupune organizarea unui curs de teatru pentru copii. Scopul lui este lucrat personal în copiilor și atragerea lor și a tinerilor răspândit teatru, ca modalitate educațională și recreativă de petrecere în timp liber.

Cursul de teatru pentru copii a avut o durată de 7 luni, timp în care este îngrijit și au parcurs modul de artă actorului.

Acestea contribuie la crearea lor fizică, în condițiile în care trebuie să adopte o postură corectă și să ȋși să exerseze vocea, să-și ofere personalitatea, să formuleze personalitatea, să-i asigure gestionarea situațiilor conflictuale, să insuflăm spiritul de echipă și ȋnvățându- eu sunt vorbească în timpul publicului fără emoții. La curs au participat copii cu vârste ȋntre 6 și 16 ani pentru toate unitățile de ȋnvățământ din Cluj-Napoca.

Asociația Gestus Cluj-Napoca este o asociație culturală, apolitică și nonprofit și poate fi finalizată cea mai nouă proiectă nouă. Ȋnființat ȋn anul 2011, asociația a făcut o scurtă decizia de a face astfel de proiecte:

2011 – „D’ale lui Caragiale” (ILCaragiale)

2012 – „Slugă la doi stăpâni” (Carlo Goldoni)

2013 – „Visul unei nopți de vară” (W. Shakespeare)

2014 – „Huhurezul” (Giovanni Maria Cecchi)

2015 – „Burghezul gentilom” (Molière)

2016 – „A Douăsprezecea noapte (W. Shakespeare)

2017 – „Bădăranii” (Carlo Goldoni)

2018 – „Moș Virgulă” (adaptare după ILCaragiale).

Premieră: 14 noiembrie 2019, ora 19:00
16 noiembrie 2019, ora 19:00

Spectacole:

22 noiembrie 2019, ora 19:00
23 noiembrie 2019, ora 19:00
06 decembrie 2019, ora 19:00
07 decembrie 2019 ora 19:00

Loc de utilizare : Clubul CFR (Str. Dobrogeanu Gherea, nr. 17)

Prețul biletului: 20 lei

Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolului

Pentru rezervări: ielciuirina@gmail.com sau prin mesaj direct la fb.com/gestusclujnapoca

Toamna aceasta “se poartă” Molière – spectacolul “Avarul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top