Transilvania Jazz Festival revine in aceasta toamna

Transilvania Jazz Festival

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, Transilvania Jazz Festival reuneşte, între 8 și 10 noiembrie, la Cluj, importanţi muzicieni de jazz ai momentului.

În cele trei seri de festival, publicul se va putea bucura de evenimente muzicale de excepție, asigurate de artisti din Israel, Franta, Italia, Elvetia, Liban, Bulgaria si Romania.

Anul acesta, Sala Radio Cluj-Napoca va găzdui patru grupuri de artiști desăvârșiți:

Vineri, 8 noiembrie 2019, ora 19:00

OmriI Mor Trio

Cu un repertoriu muzical care pleacă de la clasic șu ajunge la jazz, trecând prin muzica Andaluză, Latino și Afro-Cuban, Omri Mor improvizează și combină elemente într-un mod organic, creând cu success un nou limbaj muzical care hipnotizează publicul.

Omri va veni la Cluj însoțit de Karim Ziad, toboșar râvnit pe scenele de world music și de jazz deopotrivă, o personalitate muzicală autentică, cu un stil inconfundabil, care îmbină libertatea jazzului și muzicile populare tradiționale pe care le iubește.

Formula este completată de contrabasistul sud-african-israelian, Gilad Abro. Gilad lucrează și concertează cu cele mai importante trupe de jazz din Israel, precum Daniel Zamir, Amos Hoffman, Ilan Salem, Gilad Hekselman, Shai Maestro, Yotam Silberstein.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019

ora 19:00 – Adi Stoenescu Group

Adi Stoenescu Group reunește patru muzicieni europeni, Paolo Profeti (saxofon, RO-IT), Michael Acker (contrabas, RO), Borislav Petrov (tobe, BG) și Adi Stoenescu (pian electric, RO), care vor prezenta la Cluj un material complet original, alcătuit din compozițiile lui Adi Stoenescu. Cu o instrumentație electro-acustică, limbajul muzical al grupului este unul apropiat de cel al jazzului tradițional. Deși piesele conțin și elemente care provin din indie, pop și rock, punctul de referință rămâne cel dat de improvizație și de interacțiunea spontană a instrumentiștilor.

ora 20:30 – Yves Theiler Trio

Pianistul Yves Theiler este unul dintre cele mai semnificative personaje din jazzul contemporan european. Adânc înrădăcinat în tradiția jazzului și echipat cu o dorință îndrăzneață de a experimenta, se distinge ca improvizator si compozitor cu o voință creatoare suverană. Yves Theiler Trio, proiectul din care fac parte și bateristul Lukas Mantel și contrabasistul Luca Sisera, aduce în fața auditorului o muzică în care se împletesc furori improvizaționale și rigoare compozițională, calcul și libertate.

Duminică, 10 noiembrie 2019, ora 19:00

Tarek YamaniI Trio

Născut și crescut la Beirut, Tarek se dedică explorării relațiilor dintre jazzul afro-american și muzica arabă clasică, evidente în al doilea album „Lisan Al Tarab: concepții de jazz în arabă clasică” și în noul său album „Peninsular”, care îmbină jazzul cu ritmurile din Peninsula Arabică.

Va cânta la Cluj în compania a doi muzicieni italieni, Ugo Alunni și Igor Spallati, continuând să evidențieze universalitatea limbajului muzical. Acest accent pus pe caracterul intercultural al creativității, în special cel spontan, face ca incursiunile sale în fuziune să aibă un succes răsunător.

Biletele pentru Transilvania Jazz Festival se pot procura de la casa de bilete a Cinematografului Florin Piersic, Libraria Humanitas si online pe http://transilvaniajazzfestival.com/bilete.

Prețul biletului pentru o seară este de 45 de lei, iar un abomanent pentru cele trei seri de festival costă 100 de lei.

Transilvania Jazz Festival revine in aceasta toamna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top