Ce sunt intolerantele alimentare si chimice si prin ce se deosebesc de alergii?
Numărul persoanelor afectate de alergii a crescut dramatic în ultimii ani ca rezultat al fluxului constant de iritații ce afectează organismul, numărul crescând de substanțe produse de om și creșterea acizilor din organism.
Alergia (greacă: αλλεργία, reacție diferită) este o reacție anormală, disproporționată, exagerată și excesivă a sistemului imunitar al unui organism, față de antigene exogene care sunt bine tolerate de subiecții normali. Alergia (reacția) poate fi mediată prin anticorpi sau prin celule ale sistemului imunitar.
Cunoaștem 2 tipuri de alergii, așa-numitele pseudo-alergii sau intoleranțe, care cauzează o reacție nedorită a sistemului imunitar în general și alergiile ”adevărate” care conduc la sensibilizarea sistemului imunitar specific și produc o reacție când organismul este confruntat chiar și cu o cantitate minimă de alergen. Pseudo-alergiile sau intoleranțele depind de cantitatea de substanță netolerată; organismul nu are probleme când se confruntă cu o cantitate mică de alergeni. Intoleranțele (sensibilitățile) alimentare (și chimice) se referă la imposibilitatea congenitală a organismului de a tolera alimente și factori din mediul inconjurător, care duce la activarea cronică a sistemului imunitar, cu o sintetizare excesivă de mediatori inflamatorii, însoțită de procese inflamatorii cronice: turburări digestive, migrene, obezitate, stare de oboseală cronică, urticarie, boli de piele, artrite ș.a.Adevăratele alergii pot conduce la șoc anafilactic, deci ei amenință viața persoanei alergice și sunt mult mai rezistente la terapie decât intoleranțele.
Prima intoleranță în viața unei persoane apare atunci când o proteină străină este contactată pentru prima dată: laptele de vacă și proteinele din pui care duc la tulburări intestinale la mulți copii mici, reflectate prin iritațiile pielii. Mai târziu apar polenul, particulele de praf de casă, blana animalelor etc., de multe ori urmate de intoleranțe alimentare de toate tipurile. Medicamentul normal cu cortizon întâi suprimă simptomele, pe urmă le transformă de exemplu într-o răceală la cap prin inflamarea sinusurilor, iar apoi în astmă alergică.
Care sunt principalii alergeni alimentari si chimici?
Lactatele in special lactoza (glucidul din lapte)
Ouale
Cerealele si mai precis glutenul -substanta lipicioasa care da elasticitate si volum produselor de panificatie din cereale
Carne –pui,porc,vita etc
Peste si fructe de mare
Zahar
Detergenti
Praf,pene
Vaccinuri
Antibiotice etc
Cum se manifesta intolerantele alimentare si chimice?
Genetica joacă un rol în toate acestea, ca şi stresul, digestia necorespunzătoare, toxicitatea mediului şi nutriţia inadecvată. Dr. Ellen W. Cutler denumeşte acestea “fenomen de încărcare” – se poate trăi ani de zile fără să fim alergici la ceva. Apoi, într-o zi, când stresul nostru emoţional şi fizic atinge un anumit nivel, ne confruntăm dintr-odată cu o sarcină suficient de mare pentru a ni se dezechilibra organismul. Stresul obişnuit de natură fizică include modificările de la menopauză şi obiceiurile alimentare nesănătoase.
Voi enumera doar cateva manifestari:
Dureri abdominale dupa anumite tipuri de alimente sau chiar zilnice;
Balonari frecvente;
Sindrom de colon iritabil;
Constipatie cronica sau diaree frecventa;
Rinita frecventa;
Infectii in sfera ORL, ca infectii de urechi (otite)
Dureri de cap frecvente
Colita
Boala Crohn
Sindrom de oboseala cronica
Somnolenta marcata dupa masa si astenie in general;
Raceli frecvente
Afectiuni ale pielii, in special cosuri frecvente, acnee sau eczeme;
Depresie, nervozitate, anxietate si alte tulburari psihice;
Insomnie, tulburari de somn, somn agitat;
Crestere in greutate
Tulburari si afectiuni urinare;
Scaderea in greutate
Artroza;
Astm bronsic;
Urticarie;
Etc.
Cum putem afla la ce avem intoleranta , sensibilitate alimentara si chimica?
Metoda pe care o promoveaza Centrul Healthy Life este neinvaziva, nedureroasa ,fara intepaturi , rapida,exacta si nu intri in contact direct cu alergenul care iti provoaca neplaceri. Alergentestul se realizeaza cu aparatul medical de biorezonanta Rayocomp PS 1000 Polar.
Cum se desfasoara acest test?
Conectam persoana la aparatul de biorezonanta prin asezarea picioarelor pe placutele (detectoare )de test iar intr-o mana tine un detector simplu ca si o tija metalica iar in cealalta mana tine detectorul de alergeni .Cu varful special al detectorului de alergeni atinge fiecare fiola numerotata ( G1,G2,…G70)
Exista vreun tratament pentru eliminarea intolerantelor alimenatre si chimice?
Da este.Eu am gandit un protocol de tratament pentru intolerante alimenare si chimice pe care il recomand si celor care au alergii.
Restabilirea echilibrului acido-bazic
Tratament pe organele afectate cu biorezonanta
Desensibilizare alegeni alimentari si chimici cu biorezonanta
Dieta de eliminare
Enzimoterapie
Detoxifierea organismului
Psih. Mirela Vicovan
Terapeut alergentest, biorezonanta, remedii florale Bach, access bars
Tel. 0733930702
Centrul Healthy Life –Medicina holistica si biorezonanta
https://alergiifree.wordpress.com/
https://rezo30.wordpress.com/testare-alergeni-fara-intepaturi-sau-zgarieturi/