Tricolorii, gata de duelul cu Muntenegru de pe Cluj Arena

România debutează în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018, duminică, la Cluj, împotriva reprezentativei din Muntenegru. Meciul reprezintă şi debutul lui Christoph Daum pe banca echipei naţionale. Selecţionerul german s-a declarat mulţumit de modul în care se prezintă fotbaliştii la antrenamente, precizând că a fost nevoit chiar să intervină pentru a-i tempera în şedinţele de pregătire.

Daum a explicat şi de ce Keşeru şi Andone au fost scoşi din antrenamentul desfăşurat marţi: cei doi au resimţit unele dureri, iar staff-ul naţionalei a luat decizia de a nu-i forţa.

„Trebuie să găsesc soluţii, întotdeauna suntem în căutare de soluţii. Avem un singur obiectiv: jucătorii care vor intra pe teren cu Muntenegru să dea dovadă de calitate şi să-şi forţeze limitele. Keşeru a simţit ceva la genunchi şi am decis să-l scot din antrenament, dar nu din lot. La fel şi Florin Andone. Va absenta la două-trei şedinţe de antrenament. Sunt jucători care evoluează constant la nivel de club, una sau doua şedinţe de pregătire nu contează prea mult. Trebuie să-i menajăm.

Jucătorii sunt motivaţi, fac chiar mai mult decât le cer eu. Uneori le cer să se oprească. Au o mentalitate fantastică, atmosfera e foarte bună la lot. E şi această conjuctură, cu un antrenor nou, un restart la echipa naţională”, a declarat Daum.

Christoph Daum nu a dorit să dezvăluie ce sistem de joc va folosi la confruntarea cu Muntenegru, mulţumindu-se să afirme că indiferent de dispunerea tactică, capacitatea jucătorilor de a se adapta la noile cerinţe va face diferenţa. De asemenea, Daum a mai spus că va încerca să implementeze un stil mai ofensiv naţionalei.

În ceea ce priveşte calitatea gazonului de pe Cluj Arena, Daum nu este prea îngrijorat de acest lucru:”Cum ar fi să avem cel mai bun gazon din lume, dar nu şi cea mai bună echipă?”

„Pot să vă ofer 10 sisteme de joc, dar important e cum se vor adapta jucătorii, e importantă flexibilitatea lor. Coordonarea lor tactică în cadrul unui sistem e mai importantă decât sistemul în sine. Îmi doresc jucători polivalenţi. Obiectivul nostru e să controlăm jocul, vom vedea ce putem realiza deocamdată. Atunci când vom întâlni o echipă puternică, vom folosi şi arma contraatacului, dar ideea mea să atacăm, să fim la conducerea jocului. Rămâne de văzut cât vor putea pune în practică jucătorii, dar impresia după antrenamente este că putem. Nu comentez trecutul, ce s-a întâmplat până acum la echipa naţională, eu voi fi o parte a viitorului.

Nu ştiu dacă gazonul va fi într-o stare perfectă, asta vă pot spune doar după meci. Nu pot spune că este într-o stare deplorabilă în acest moment. E o decizie care a fost luată înainte de venirea mea. Nu contează prea mult terenul, contează mai mult modul în care luptăm noi. Ce ar înseamna să ai cel mai bun gazon din lume, dar să nu ai o echipă bună?”, a mai precizat neamţul.

Daum lasă de înţeles că naţionala României ar putea avea un alt căpitan. Răzvan Raţ şi-a pierdut banderola la Campionatul European în favoarea lui Chiricheş, dar nici acesta din urmă nu este sigur că îşi va păstra statutul.

„Nu ştiu cine va fi căpitanul. E o decizie care va veni din partea echipei, dar voi avea şi eu un cuvânt de spus. Nu vreau să am un căpitan prieten, vreau să am un lider. Avem câţiva jucători care au potenţialul de a deveni lider. Am discutat cu Raţ, are uşa deschisă, îl urmărim în continuare. Chiar am să merg personal în Spania pentru a discuta cu el, contează mai mult cum joacă, nu ce vârstă are”, a încheiat Daum.

Sursa: dincolodesport.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.