Trei organizații cu experiență în ghidaj turistic își unesc forțele pentru a spune povestea evenimentelor petrecute în urmă cu 34 de ani. Turul Revoluției Române din 1989 are de această dată un traseu nou, ocazie pe care o folosim pentru a spune istorii inedite, cercetate în ultimii ani de istoricii specializați sau documentate de echipa noastră.

Traseul cuprinde punctele importante ale epocii: casa conspirativă a Securităţii, Judeţeana Partidului Comunist, Piaţa Mihai Viteazul şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute, care nu se găsesc pe wikipedia, despre zilele ce au marcat ireversibil viața noastră obișnuită și istoria României.

Evenimentul are loc sâmbătă, 16 decembrie Turul Revolutiei in Cluj  Turul Revolutiei in Cluj

Înscriere aici: https://www.facebook.com/events/1548636022562027

Turul Revoluţiei din 1989 este un proiect educativ gratuit ce prezintă povestea celor care au înfruntat cu mâinile goale tancurile şi gloanțele pentru a răsturna dictatura comunistă. Traseul trece prin punctele importante ale vremii, iar fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute despre zilele ce au schimbat ireversibil atât viața cotidiană, cât și istoria României. Prezentăm lucruri pe care nu le citești pe wikipedia: rockerii și punkerii de la Romană, epopeea Baricadei de la Intercontinental, muncitorii și suporterii ce răspundeau cu “Deșteaptă-te, Române” gloanțelor trase de soldați. Iniţiativa este apolitică, independentă și gratuită.