Unul dintre cei mari antrenori de tenis din lume, invitat de FRT în România

Federaţia Română de Tenis îşi continuă seria de întâlniri profesionale de înalt nivel. În acest spectru se încadrează şi cursul de „Metode de dezvoltare ale tenisului modern şi corecţiile acestora, realizat în colaborare cu Colegiul Antrenorilor FRT”, cu participarea unor lectori renumiți: Iñaki Balzola, Director International PTR USA şi Ştefan Niţă, lector PTR România.

Originar din Italia, Iñaki Balzola ocupă funcţia de director internaţional în cadrul PTR (Professional Tennis Registry), o organizaţie internaţională a profesorilor de tenis cu peste 14,500 de membri în 126 de ţări care certifică, educă şi oferă serivcii de tenis la un nivel profesionist. Ca şi clinician internaţional şi profesor PTR, Iñaki a predat în peste 350 de Workshop-uri despre tenis, vorbind engleză, franceză, italiană, portugheză şi spaniolă, în peste 60 de ţări. El este un vorbitor frecvent şi reprezintă PTR la multe simpozioane internaţionale, inclusiv la Simpozionul Internaţional Anual PTR, Conferinţa Anuală a profesorilor de tenis organizată de USTA la New York, Worldwide Conference şi Întâlnirea Anuală, ambele organizate de ITF şi a vorbit la simpozioanele regionale din Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Republica Dominicană, Italia, Mexic şi Peru, fiind unul dintre vorbitorii ce reprezintă PTR la ATP Professional Course. De asemenea, el este un antrenor USTA High Performance, un vorbitor la Cardio Tennis Internaţional şi unul dintre cei doi medici ce predau cursul certificat Pat Etcheberry. A scris articole pentru „TennisPro”, „Tennis în Spanish”, „Tennis Italiano” şi alte publicaţii de tenis.

Ştefan Niţă este unul dintre cei mai tineri antrenori profesioniști de tenis din țara noastră, este lector certificat PTR România, și unul dintre puținii români care au activat la ”National International Tennis Academy”, în Marea Britanie.

Programul acestui curs este următorul:

26 octombrie – Cluj-Napoca (Sala Sporturilor Horia Demian)

28 octombrie – Iaşi (Școala Gimnazială nr.39 “George Călinescu”)

29 octombrie – Bucureşti (Centrul Național de Tenis din cadrul FRT)

Toate prezentările vor avea loc între orele 09.00 – 15.00, cu pauză între orele 12.00 – 13.00.

La această acţiune vor fi prezenţi Dl. Preşedinte al FRT, George Cosac, Dl. Vicepreşedinte al FRT, Răzvan Itu, şi preşedintele CDA FRT, Florin Niţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.