Vedetele cosplay-ului mondial vin la DreamHack Cluj-Napoca pentru a juriza costumele românilor

 

Juriul competiției internaționale din cadrul PGL Cosplay Open va avea patru dintre cele mai cunoscute nume din domeniu. PGL Cosplay Open este convenția cu cele mai mari premii din România, în valoare totală de 8.000 dolari, găzduită de DreamHack Cluj-Napoca, între 29 octombrie- 1 noiembrie, la Sala Polivalentă. Cele patru celebrități costumate vor participa în calitate de jurați la convenția PGL Cosplay Open, iar pe lângă sesiunile de jurizare, vedtele vor participa la workshop-uri, prezentări, vor semna autografe și vor face poze alături de fani.

Marie-Claude Bourbonnais (Canada)

Marie Claude Bourbonnais

Marie-Claude (36 ani) și-a început cariera pe scena cosplay în 2009, cu un costum de tematică Mortal Kombat – Frost. Marie-Claude a lansat un nou trend în ceea ce privește materialele folosite în cosplay, purtând un costum de latex, întruchipând personajul Sue Storm la New York Comic Con în 2010. De-a lungul anilor ea și-a dezvoltat tehnica prin mai multe colaborări. A creat 7 costume de piele pentru actorii din Heroes of the North – Sezonul 2, o serie despre supereroi canadieni, pentru care a colaborat și în calitate de actriță.

Cosplayers-juriu

Marie-Claude și echipa ei au petrecut prima parte a anului 2015 construind un robot de fibră de sticlă de 3 metri, pe care Soda Pop Miniatures l-au expus la Gen Con, la începutul acestui an. Marie-Claude este acum recunoscută ca fiind un cosplayer tehnic, construind costume și recuzită de înaltă calitate.

Tabitha Lyons

Tabitha Lyons (28 ani) este activă în industria recuzitelor de când avea 12 ani, fiind un expert al lucrului cu latex și spumă sintetică, alături de tatăl ei,  Nic Samiotis. În 2007, familia Lyons și-au creat propria companie, numită Artyfakes, furnizând costume și recuzită în toată lumea. Cei care vor să privească meșteșugarii moderni la lucru pot s-o facă pe stream-ul lor de Twitch.

Tabitha Lyons

Tabitha a apărut și la Sky One’s King of the Nerds, în calitate de juriu la provocarea Cosplay a săptămânii. În timpul ei liber îi place să streameze Hearthstone sau jocuri old school, ca Mariokart 64.

Calypsen Cosplay (Poland)

Marta este o tânără talentată de 19 ani din Polonia care deja a reușit să impresioneze și să câștige apreciere pentru abilitățile ei. Ei îi place să lucreze la costume gen armură, folosind materiale ca worbla și spumă PVC. De asemenea, ea lucrează cu polizorul și pistolul de lipit. Îi place pizza și Assassin’s Creed.

Calypsen Cosplay 1

A obținut locul 1 întruchipând-o pe Diana din League of Legends în timpul Hall of Games, în 2014, din Wroclaw, Polonia și locul 1 cu Lady Arthas din World of Warcraft la concursul Animatsuri din Varșovia, în 2015.

Dyana Smythe (Romania)

Dyana Smythe a reușit să impresioneze la DreamHack Bucharest 2015 așa că, firesc, a fost invitată pentru a face parte din PGL Cosplay Open. Dyana lucrează constant la costume și va reprezenta România la EuroCosplay Champioship la MCM Expo în Londra, chiar înainte de a veni la Cluj-Napoca. Îi urăm succes și abia așteptăm s-o vedem. Iată câteva din realizările Dyanei.

Dyana Smythe

Dyana Smythe a reușit să impresioneze la DreamHack Bucharest 2015 așa că, firesc, a fost invitată pentru a face parte din PGL Cosplay Open. Dyana lucrează constant la costume și va reprezenta România la EuroCosplay Champioship la MCM Expo în Londra, chiar înainte de a veni la Cluj-Napoca. Îi urăm succes și abia așteptăm s-o vedem. Iată câteva din realizările Dyanei.

  • Reprezentanta Romaniei la EuroCosplay  Championship 2015
  • Premiul pentru cel mai popular Cosplayer la DreamHack București 2014
  • Grupul câștigător la concursul Animecon’s Bordercos 2014
  • Locul 2 la concursul East European Comic Con Cosplay 2014
  • Finalista EuroCosplay, 2013

Cosplayerii care vor să se înscrie în concurs pentru șansa de a câștiga un loc pe podium cu o valoare totală de 8.000 de dolari mai au timp până pe 9 octombrie 2015. Formularul de înscriere se află pe site-ul oficial DreamHack Cluj-Napoca:http://dreamhack.ro/cluj-2015/cosplay/

Programul pentru PGL Cosplay Open va include competiția (preselecția și show-ul de pe scenă), workshop-uri, vizionări de filme și alte activități pentru cosplayeri. Ca de obicei, cosplayerii care vor veni în costume la DreamHack Cluj-Napoca 2015 vor avea accesul liber la eveniment și la PGL Cosplay Open.

Cosplayerii sunt rugați în mod deosebit să intre în grupul de Facebook,  PGL Cosplay Open, unde pot ține legătura cu organizatorii concursului.

Bilete și abonamentele DreamHack Cluj-Napoca 2015 pot fi cumpărate de pe shop.computergames.ro se găsesc și pe bilete.ro, MyTicket.ro,  în magazinele Germanos, Inmedio, din oficiile Poștei Române, librăria Mihai Eminescu, caseriile Metrou Unirii 1 și Palatul Copiilor București. Informații suplimentare se găsesc pe platformele oficiale de comunicare: dreamhack.ro și facebook.com/dreamhack.ro

Trailer PGL Coplay Open: