West meets East – România întâlnește India

Povestea “West meets East” continuă!

O nouă întâlnire la nivel înalt între muzica clasică a Indiei și cea românească, în spiritul proiectului “West meets East”, inițiat în 1967 de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin.


După turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alături de echipa de artiști din India, vă invită să descoperiți noi pagini inedite din creația lui Ravi Shankar și George Enescu, alături de ragas-uri indiene ȘI, delicatesa acestui turneu, piese românești consacrate rescrise pentru instrumente muzicale indiene.

Veți avea ocazia să ascultați o muzică rară, prea puțin cântată în țara noastră, dar și de a vă convinge o dată în plus de spiritul universal al muzicii noastre naționale.

În 2017 publicul romanesc a ascultat o muzica nemaiauzită de 50 de ani, restituită din arhive: prima fuziune între muzica clasică indiană si cea occidentală.

În acest an, vă veți delecta redescoperind piese românești cunoscute, cântate la vioară, sitar, tabla și bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi Shankar, va duce mai departe opera maestrului său, recompunând spre bucuria noastră și provocându-ne să ghicim despre ce piese din repertoriul românesc este vorba.

Vom avea plăcerea să revedem echipa cu care Alexandru Tomescu ne-a încântat și anul trecut:

Udhai Mazumdar la tabla (percuții indiene), a fost format ca muzician în tradiția milenară indiană, locuind împreună cu maestrul și avându-le colege de generație pe Anoushka Shankar și pe Norah Jones. L-a însoțit pe Ravi Shankar în concerte memorabile pentru Familiile Regale Britanică și Suedeză, și a cântat alături de Zakir Hussain la concertul aniversării de 75 de ani a maestrului său. A concertat în India, Franța, Italia, Elveția, Germania, Ungaria, România, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam și Indonezia.

Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus).

West meets East va avea loc in data de 07 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Auditorium Maximum.

Rohan Dasgupta este considerat unul dintre tinerii maeștri în devenire, bucurându-se de onoruri precum Premiul Președinției Indiei sau de Bursa Guvernului Indiei. Își reprezintă adesea țara în concerte ale misiunilor diplomatice din toată lumea. Rohan se remarcă printr-un stil dinamic și reflexiv, precum și prin multă deschidere pentru experimente în diverse genuri muzicale.

Bhaskar Das a emoționat publicul român cu sunetul cald al flautului său din bambus. Descendent al unei mari familii de muzicieni clasici indieni, Bhaskar a primit în dar primul său flaut la vârsta de 4 ani de la maestrul Bholanath Prasanna, profesor al legendarului Hariprasad Chaurasia. A câștigat numeroase premii la concursuri muzicale și a avut onoarea de a concerta în fața primului ministru al Indiei, Narendra Modi, și al Regelui Philippe al Belgiei.

Sinziana Mircea va completa echipa de muzicieni, ea simbolizînd prezența în proiectul de acum 51 de ani a lui Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sînziana este o tânără pianistă multipremiată, care se afirmă pe scenele din Europa, SUA, China și Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.

Turneul “West meets East – Povestea continuă” va oferi melomanilor o experiență rară și irepetabilă, așa cum au dorit Menuhin și Shankar acum 51 de ani. Concertele vor avea loc în aceleași patru orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești și București.

Biletele pot fi cumpărate online de pe
Eventbook : https://goo.gl/RBVcGD
Biletmaster : https://goo.gl/VfnaKv
Eventim : https://goo.gl/zqN9nM

Puncte de vanzare in oras:
Libraria Humanitas Cluj – Strada Universitatii
Librăriile Cărturești
Cinema “Florin Piersic”
Magazinele Orange, Vodafone, Germanos

Preturi bilete: 60 lei – cat.II / 85 lei – cat. I

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la următoarele numere de telefon: 0731 659 165, 0722 683 007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.