World Snow Day – un eveniment unic în Apuseni!

World Snow Day

În prima lună din an, județul Cluj este gazda unui eveniment internațional unic și inedit în Europa.

Practic, toți iubitorii sporturilor de iarnă, chiar și cei care nu au experiență, sunt invitați duminică, 17 ianuarie, la “celebrarea” zăpezii, în cadrul resortului Buscat, din stațiunea Băișoara. World Snow Day

Cei care se înscriu și vor participa la World Snow Day, vor beneficia de cursuri gratuite de schi sau snowboard și vor fi instruiți de antrenori experimentați.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Federația Internațională de Schi, va exista și o mică competiție: Fun Race. Va fi o cursă distractivă pe schiuri, cu elemente surpriză precum: stația de tras cu arcul, aruncatul bulgărilor, mersul cu spatele și multe alte surprize. Iar cei mai buni vor primi premii din partea organizatorilor.

Evenimentul speră să aducă la start zeci de participanți. Programul va începe la ora 9. De la ora 10 vor avea loc cursurile de schi pentru cei fără experiență, urmând ca mai apoi – în jurul prânzului – să aibă loc și competiția.

Locurile s-au ocupat în mai puțin de 24 de ore.

“Scopul evenimentului este de a atrage cât mai mulți copii/tineri către sporturile de iarnă, de a descoperi tainele acestor activități fizice. De altfel, pe viitor, planul nostru este să facem o școala de schi în Băișoara/Buscat, pentru că zona are un potențial turistic neexploatat la maxim”, a declarat Bogdan Andreica, organizatorul evenimentului și managerul Asociației Napoca Trio.

Evenimentul se va desfășura în condiții sanitare optime, cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică Cluj, prin respectarea tuturor măsurilor restrictive în vigoare. Participanții vor avea la dispoziție dezinfectanți și vor fi nevoiți să poarte masca de protecție. De asemenea, se va păstra distanță între toți cei care vor fi prezenți la eveniment, prin delimitări clare impuse de organizatori. World Snow Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.