Ziua Internațională a Comunicării Nonviolente, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Internațională a Comunicării Nonviolente este sărbătorită anul acesta pentru a doua oară la Cluj-Napoca.

Evenimentul organizat de un grup de voluntari va cuprinde o sesiune plenară de introducere în conceptul de nonviolență, momente artistice și workshop-uri cu diverse teme. În acest cadru, participanții vor avea ocazia să înțeleagă ce nevoi se ascund în spatele emoțiilor și reacțiilor noastre, atât al celor negative, cât și al celor pozitive.

În prima sesiune de workshop-uri, participanții vor putea alege dintre workshopurile Relația cu sine (prezentat de Adriana Ceascai), Negociere versus Mediere (prezentat de Anca Stancu) Tehnica de meditație RAIN (susținut de Adriana Spătaru) și Oamenii buni pot face și rău (prezentat de Cristina Varo).

A doua sesiune a evenimentului aduce în prim plan jocul GROK, facilitat de Smaranda Ignat și Anda Pop, unde participanții vor putea dezvolta abilitățile inteligenței emoționale și sociale prin exersarea ascultării empatice. Tot în cea de-a doua parte, invitații vor putea asista la Arta Renunțării (cu Sabin Mureșan), Rolul emoțiilor în felul în care comunicăm cu sinele și cu ceilalți (cu Andrada Cosma) și Contextul comunicării nonviolente (cu Robyn Bors Veraat, workshop susținut în limba engleză).

Evenimentul se va desfășura duminică, 30 septembrie 2018, începâmd cu orel 14.30, la sediul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicare din cadrul UBB, de pe strada Septimiu Albini nr.10.

Datorită parteneriatului cu FSPAC, participarea este gratuită, dar pe bază de înscriere, completând formularul de pe pagina facebook.com/comunicare.nonviolenta/

Ideea de Comunicare Nonviolentă a fost inițiată de Marshall Rosenberg, un psiholog american, plecând de la filosofia de viață a lui Mahatma Gandhi. Acest tip de comunicare urmărește îmbunătățirea relației cu sine și cu ceilalți prin recunoașterea emoțiilor, conștientizarea propriilor nevoi și comunicarea lor într-un mod nonviolent și eficient.

2 comments

  1. Doresc sa cumpar 3 bilete pentru ziua cimunucarii nonviolente. Nu pot accesa linkul de pw facebook. Ma puteti ajuta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.