Marți, 21 martie 2023, de  Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși (World Puppetry Day), artiștii Teatrului „Puck” le prezintă micilor spectatori clujeni trei reprezentații.

Primul spectacol aniversar din programul zilei este „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Traian Savinescu, prezentat la Teatrul „Puck” de la ora 10. Povestea vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de o atmosferă glacială.

Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

Tot de la ora 10, artiștii secției maghiare a instituției au susținut la Grădinița „Dumbrava minunată” din Cluj-Napoca spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii, Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit și Panna, o floare născută din stele.

În distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron.

De asemenea, de la ora 17, cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” pentru a urmări spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean.

Spectacolul a fost inspirat din volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, volum apărut în 1980 și editat în limba română în anul 2003 de Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația: Cosmin Cîrlea. Interpretarea audio: Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.

finalului de săptămână la Teatrul

Scenariul și regia sunt semnate de Dana Bonțidean, scenografia și pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Attila Nagy.

Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute, este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Un proiect care reunește păpușarii din întreaga lume

 

Lansată în 2003, Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși este un instrument de promovare a artei păpușeriei, dar și un proiect care reunește actorii păpușari din întreaga lume. Această zi își propune să promoveze, printre altele, menținerea și salvarea tradiției, în paralel cu reînnoirea artei păpușeriei și, de asemenea, utilizarea acesteia ca mijloc de educație etică și estetică.

Mesajul anului 2023 este transmis de Nina Malíková din Cehia: “Fundamentul teatrului de păpuși este puterea magică ancestrală a acestei arte. Ca formă teatrală stilizată, cu limbaj metaforic propriu, arta păpușeriei oglindește activitatea umană, și, uneori cu umor, alteori cu seriozitate explorează, caută soluții.”

Cum se achiziționează biletele Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor:: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.