Opera Națională Română din Cluj-Napoca celebrează Ziua Națională a României, sărbătorind 105 ani de la Marea Unire, cu următoarele evenimente:    Ziua Națională a României la Opera  

În 1 decembrie – iluminarea și draparea clădirii Operei române clujene în tricolorul României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

În 1 decembrie, ora 19:00, pe canalele social media ale instituției (Facebook și YouTube) – transmiterea online, în regim gratuit, a spectacolului Privind cerul împreună. Recital de lieduri și poeme românești. Recitalul vocal-instrumental abordează un repertoriu de poezii ale celebrului poet Mihai Eminescu, precum și lieduri emoționante inspirate de acesta, și a fost produs în anul 2021, în colaborare cu Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca. În interpretarea artistei Iulia Merca – la pian, a basului Cristian Hodrea, a actriței Elena Ivanca, a violoncelistului Vlad Rațiu, sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan și alături de viziunea regizorală semnată de Rareș Trifan, personalitatea ,,Luceafărului poeziei românești” va emana o strălucire întru totul fermecătoare. Vom fi invitați la reflexie, visare și introspecție „privind cerul împreună” – un azuriu optimist și senin care ne readuce mereu mai aproape unii de ceilalți.

 Vă invităm să celebrăm împreună  Ziua Națională a României, la 105 ani de la Marea Unire!