Catalina Ponor la The Woman: „Intotdeauna am avut scara aceea de vreau, pot si voi reusi”

Conferinta de Leadership Feminin The Woman este evenimentul-cheie al leadershipului feminin, care a avut loc in 21 martie in Cluj – Napoca. The Woman reprezinta cu mandrie acea femeie puternica, educata si implicata in comunitatea din care face parte, care are curajul de a fi propriul sau model. Conferinta de Leadership Feminin The Woman a insemnat anul acesta peste 700 de femei care au ales sa se implice, educe si inspire, pentru a deveni cea mai buna versiune a lor, aceasta fiind si tematica celei de-a 7-a editii: Cea mai buna versiune a ta!

„Du-te si joaca-ti sansa!”

Catalina Ponor a fost unul dintre cei mai asteptati speakeri ai conferintei. Cea mai buna gimnasta din 2017 a aratat ce inseamna puterea in adevaratul sens al cuvantului, dorinta si lupta grea. Punctul culminant al prezentarii sale, un moment emotionant a fost atunci cand a exclamat: „Du-te si joaca-ti sansa, nu sta!. Catalina a povestit despre evolutia ei, despre cum a reusit sa devina o gimnasta de lot national, campioana europeana si mondiala. Aceasta a marturisit ca o medalie se castiga doar cu ajutorul echipei si ca trebuie sa avem incredere, deoarece munca grea va fi rasplatita cu siguranta. „Intotdeauna am avut scara aceea de vreau, pot si voi reusi”, a declarat Catalina Ponor.

Actrita Maia Morgenstern a impartasit diverse experiente personale, a povestit despre cum trebuie sa ne urmam visele cu multa pasiune in glas, reusind sa lase o sala intreaga fara suflare, prin puterea sa de a transmite un amalgam de emotii. Maia Morgenstern a pus accentul  pe doua valori importante: autodeterminare si respectul de sine, valori pe care ea le transmite mai departe. „Se poate intampla ca success sa insemne intr-un anumit moment al vietii mele neuitarea. Sa tin vie in mine amintirea, memoria, prezenta unor oameni, a unor evenimente, trairi, emotii – sa le pastrez vii, sa nu se impietreasca si acreasca sufletul – asta poate sa insemne un success.”, a declarat Maia Morgenstern.

Emotii, zambete, umanitate si responsabilitate sociala

Melania Medeleanu este fondatorul proiectului MagiCAMP si a sustinut in cadrul The Woman una dintre cele mai emotionante prezentari, povestind despre ideea de la care a pornit proiectul sau de suflet. Dupa o cariera de succes si de lunga durata in televiziune, Melania a hotarat sa caute acel ceva care sa o reprezinte, ajungand astfel sa fie implicata si sa se dedice  trup si suflet  proiectului MagiCAMP, o tabara magica pentru copiii cu afectiuni oncologice. „Nu esti niciodata  prea mic daca iti pasa!” este mesajul pe care Melania l-a transmis participantelor The Woman.

Iuliana Tudor este producator si realizator TV, iar in momentul in care a ajuns in lumina reflectoarelor The Woman cu un zambet larg, a transmis o energie de nedescris participantelor. Aceasta a citat-o pe mama ei: „Cauta sa ai mereu in jur oameni mai buni decat tine”, de la care a invatat ca „echilibrul unei femei este cu adevarat echilibrul intre imperfect si perfect pentru ca intervine umanul. Perfectiunea va fi intotdeauna perdanta in fata umanului.” Prin ochii Iulianei Tudor, oamenii sunt o suma de imperfectiuni, pe care trebuie sa-i luam ca atare si cel mai important este sa ne respectam intre noi.

Antoinia Norman, CEO Branson Centre of Entrepreneurship, a vorbit despre importanta curajului in procesul de asumare a unui rol de lider. Antoinia transmite cat este de important ca oamenii sa gaseasca un obiectiv „Viseaza cu ochii deschisi si transforma visele in realitate.. Gaseste un mentor si un scop de atins”.

Dezbaterea despre responsabilitatea sociala din cadrul evenimentului a fost sustinuta de catre Mona Nicolici (Head of Sustainability @ Petrom), Oana Delia Radu (Director Regional Raiffeisen Bank), Sinziana Maioreanu (CEO Aegon) si Doina Cepalis (CEO Te-Rox Prod). S-a discutat despre modul in care companiile se pot implica in societate pentru a aduce o schimbare.„Nu companiile se implica in societate, oamenii se implica. Eu cred ca omul sfinteste locul. Compania se implica pentru ca poate fi o strategie de business sau pentru ca asa simte. Ce are de castigat este imbunatatirea culturii organizationale si o reputatie buna.”, a declarat Mona Nicolici.

Laura, medic stomatolog si participant The Woman a declarat ca evenimentul este unul „aparte, bine organizat, cu speakeri valorosi, care ne arata ca orice vis poate fi atins, atunci cand iti doresti cu ardoare succesul. Prezenta alaturi de un numar atat de mare de doamne si domnisoare din toate colturile tarii, dornice, asemenea mie, de a face cunostinta cu tainele succesului, ma face sa ma simt extraordinar si imi traseaza noi target-uri in evolutia profesionala.”

Malina, care este agile coach la o firma de IT declara ca: „Imi place foarte tare, e prima data cand sunt aici. Speakerii sunt la un alt nivel, in special Catalina Ponor. Sper sa fie cat mai multe femei din domeniul sportiv, care ne pot ajuta sa ne gandim ca, daca ele pot depasi obstacolele fizice si noi putem depasi orice obstacol si imi doresc din tot sufletul sa se organizeze cat multe evenimente pentru femei.”

Pe langa prezentari si dezbateri, evenimentul a cuprins numeroase momente de exceptie: un concert de jazz sustinut de trupa 5 o’ clock, dans, multe premii si o degustare de vin de catre Cotnari. Participantii au vizitat zona expozitionala cu numeroase oportunitati de business si s-au bucurat de produsele inedite si activitatile inovative.

The Woman reprezinta sursa de inspiratie profesionala si personala a antreprenorului feminin. The Woman sarbatoreste femeile lider pe parcursul anului prin workshopuri dedicate antreprenorilor.  The Woman Entrepreneurship Workshops este primul workshop ce da startul unor serii de evenimente conexe. In 19 aprilie la Hotel Platinia Luxury Suites Vlad Andriescu (Redactor-sef Start-up.ro), Anca Serban (Fondator ManierArt) si Amalia Sterescu (Leadership Consultant. Personal Branding Strategist. Public Speaking Coach) vor sustine workshopuri axate pe importanta deschiderii unui business si eticheta in business.

The Woman Parenting Workshops este workshopul adresat laturii mai personale a femeii: postura de mama. Domnica Petrovai (Fondator @ Mind Education Health and The School for Couple), Nicolle Stanese (Moderator TV), Monica Reu (President @ The Romanian Association for Nonviolent Communication) si Nadia Tataru (General Manager @ Itsy Bitsy Radio) vor sustine in 24 mai la Hotel Platinia Luxury Suites workshopuri dedicate mamelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.