Meci spectacol de Centenarul Universității Cluj, la Sports Festival 2019

Sports Festival continuă parteneriatul cu F.C. Universitatea Cluj început în prima ediție a evenimentului. Colaborarea va fi însă dusă la un alt nivel în 2019 printr-un meci spectacol care va marca Centenarul celei mai iubite echipe din Transilvania.

Dacă anul trecut, Sports Festival a adus pe Cluj Arena Generația de Aur a fotbalului românesc alături de legendele F.C. Barcelona, în cea de-a doua ediție a evenimentului organizatorii vor aduce o echipă de calibru ca adversar al F.C. Universitatea Cluj în partida aniversară. Meciul va fi programat pentru luna iulie, la începutul pregătirilor pentru noul sezon competițional.

Parteneriatul încheiat între Sports Festival și F.C. Universitatea Cluj a fost semnat de curând pentru a pregăti mai multe evenimente incitante de-a lungul anului 2019, care marchează Centenarul clubului.

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a fost înființat în anul 1919, iar primul președinte a fost Academicianul dr. Iuliu Hațieganu. De-a lungul istoriei, Universitatea Cluj s-a identificat cu sacrificiul, alegând ca, în anul 1940, după Dictatul de la Viena, să se refugieze la Sibiu, acolo unde a jucat timp de patru ani, până la revenirea Ardealului de Nord la România. Echipa de fotbal a reușit să câștige în anul 1965 Cupa României, iar de-a lungul timpului a mai jucat alte patru finale. În anul 2016, clubul “Șepcilor roșii” a pornit pe un nou drum, devenind mai mult ca oricând parte integrată a comunității clujene și adunând peste 1200 de membri cotizanți, în cel mai ambițios proiect de acest gen din România. Primul obiectiv major este revenirea în Liga I în anul Centenarului.

“Colaborarea cu Sports Festival ne onorează. Partida se va înscrie în calendarul U100, o suită de evenimente pe care clubul nostru le pregătește pe tot parcursul anului 2019 pentru a celebra 100 de ani de istorie în alb și negru, 100 de ani de poveste pe care familia “U” îi sărbătorește anul viitor. Partenerii de la Sports Festival au demonstrat deja că pot organiza evenimente la cel mai înalt nivel. Ne dorim ca în 2019 să aducem la Cluj-Napoca un adversar cu nume, pentru a oferi comunității locale, suporterilor noștri, un adevărat spectacol sportiv de care să ne bucurăm împreună. Cei care iubesc “U” merită un eveniment dedicat Centenarului pe măsura dragostei lor pentru această echipă”, a declarat peședintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea.

” Încă de la prima ediție a festivalului facem echipă bună cu FC Universitatea Cluj, iar lucrurile nu se vor opri în anul Centenarului U. Noi vedem acest parteneriat de lungă durată pentru că ne unesc valori comune, privim înspre un viitor în care sportul în general crește. Împreună muncim pentru dezvoltarea industriei și educarea publicului. Atât pentru noi, Sports Festival, cât și pentru U Cluj, fiecare meci e o sărbătoare și are potențial de show, entertainent, fun, mai ales în anul Centenarului U! ” declară Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival

Sports Festival este un eveniment care combină sportul cu entertainmentul, educația, competiția și distracția, oferind participanților o experiență unică. Misiunea sa este de a oferi oportunități prin care să apropie publicul de sport într-un mod activ.

Prima ediție Sports Festival a avut loc în iunie 2018 la Cluj-Napoca și a reunit peste 100 de sportivi, 2 meciuri demonstrative și infrastructura sportivă pentru 22 de discipline pe care publicul le-a putut încerca gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.