Statiunea si Lacul Belis – Fantanele este un lac format artificial in Muntii Gilaului din judetul Cluj. Lacul Belis – Fantanele a fost creeat intre anii 1970 si 1974. Initial lacul a fost creeat in scop hidroenergetic, pe cursul raului Somesul Cald. Lacul Belis – Fantanele se afla la o altitudine de 900 m si are o suprafata de 9,8 Kmp. Trebuie sa precizam ca pe malul acestui lac se afla statiunea Belis – Fantanele.

frumusetea lacului Belis

Petrece un concediu de vis  doar la Belis – Fantanele

Concediul este una dinte putinele perioade din an in care ne putem simti cu adevarat liberi si fara probleme.

cu barca pe lacul Belis

De aceea este indicat ca fiecare concediu sa-l petrecem intr-un loc in care ne face mare placere. Un concediu de vis in statiunea Belis – Fantanele este ceva de care fiecare dintre noi poate avea parte.

Cazare la Belis

Pe langa linistea si buna dispozitie de aici, mai intalnim si foarte multe trasee montane extrem de apreciate de catre majoritatea turistilor care au fost in zona. Principala atractie a statiunii este Lacul Belis – Fantanele.

panorama lacul Belis

In acest sens majoritatea turistilor care vin aici opteaza pentru o plimbare cu barca pe acest minunat lac. Cei care vin la Belis – Fantanele vor ramane super incantati de peisaj dar si de primirea calduroasa de care gazdele dau dovada.

lacul Belis

Ce se poate vizita la Statiunea si Lacul Belis

De departe cel mai vizitat obiectiv turistic din zona Belis – Fantanele este lacul artificial.  Acolo oamenii se pot plimba cu barca si se pot relaxa in voie chiar in mijlocul lacului.

In perioadele secetoase de vara exista unele portiuni unde apa scade foarte mult si astfel se pot vedea ruinele caselor abandonate, peste care s-a format lacul.  Cele mai vizibile sunt ruinele fostei biserici din Belis.

Drum de acces la Belis

Arborii de Sequoia reprezinta un obiectiv turistic extrem de important in apropierea zonei Belis – Fantanele. Acesti arbori provin din Statele Unite ale Americii si sunt reprezentativi datorita faptului ca au o inaltime de peste 140 m si traiesc cateva mii de ani. Arborii se afla la aproximativ 15 km distanta de zona turistica Belis – Fantanele.

Statiunea si Lacul Belis Fantanele

Cu siguranta, cei care aleg sa faca o vizita in aceasta zona deosebit de frumoasa, vor recomanda locul si altora, prentu ca zona este de-a dreptul fermecatoare.

Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.

Citeste si despre: Piata Unirii – mereu surprinzatoare