31 octombrie Behind the mask

Behind the mask

Sâmbătă, 31 octombrie 2020, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4

Behind the mask – bal caritabil

Nu trăim într-o lume perfectă. Trăim într-o lume în care suflete nevinovate plătesc pentru “păcatul de a simți diferit”! Behind the mask

Conform statisticilor, unul din 68 de copii, este diagnosticat la nivel mondial cu tulburare de spectru autist. În lipsa unor programe bine puse la punct, în România, situația este îngrijorătoare. Tot mai multe familii care luptă pentru copiii lor, diagnosticați cu această tulburare, se blochează într-o lipsă acută de soluții.
Denis are 7 ani. A fost diagnosticat cu autism la 3 ani și fiecare cuvânt pe care îl spune e pentru părinții săi o mică victorie. “Prima dată a rostit cuvântul mama, la 4 ani. Mi-au dat lacrimile… Nu am cum să îl abandonez! E copilul meu! Trebuie să lupt pentru el!”, spune mama lui Denis, vizibil emoționată.

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2006, de câțiva părinți ca mama lui Denis, părinți deciși să lupte. Părinți care nu au acceptat realitatea acelor vremuri, când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate.

Misiunea Asociației Autism Transilvania constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu TSA, în vederea creșterii calității vieții acestor copii/tineri și a familiilor lor. “Suntem primul ONG care a deschis un Centru de zi pentru copii cu autism în Cluj-Napoca. Ne-am luptat de-a lungul timpului să schimbăm percepția eronată asupra autismului, să producem o schimbare în mentalitatea și atitudinea socială, față de copiii cu TSA. “

Noi am decis să nu rămânem indiferenți! Pentru că ne dorim un loc mai suportabil și mai bun pentru acești copii, în data de 31 octombrie, de Halloween, începand cu ora 18, declarăm deschis, Balul Caritabil Behind the Mask în cadrul galeriei Cluj Art, unde vor fi expuse atât lucrări din arta fotografică cât și picturi, ce vor fi scoase la licitație.

Ce ai putea face tu, pentru ca un astfel de copil să găsească drumul spre lumea noastră, a oamenilor din afara spectrului?
Câți prieteni ai putea tu convinge să cumpere superbe lucrări de artă, pentru ca banii lor să îi permită unui copil cu autism să facă terapii specializate?
Câți prieteni ai putea tu convinge să contribuie, pentru ca un copil cu autism să aibă posibilitatea de a merge la grădiniță și la școală, la fel ca orice alt copil? Sau să reușească să facă ceva cu mânuțele lui? Sau să învețe o meserie prin intermediul căreia să-și câștige existența?

Această campanie li se adresează DOAR celor care ṣtiu că dar din dar, se face rai!
Celor care ṣtiu că un suflet deschis cu spirit de luptător, contribuie, zi de zi, puțin câte puțin… la crearea miracolelor!

Mulțumiri călduroase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.