Catedrala Ortodoxa este principala atractie a credinciosilor

Catedrala Ortodoxa reprezinta unul dintre cele mai importante lacase de cult din Cluj –Napoca si desigur din Transilvania. Aici este locul unde se aduna sute de credinciosi din toata Transilvania si de multe ori si de pe alte meleaguri. In imediata vecinatate a Catedralei se afla un parc superb. In acest parc turistii, credinciosii si trecatorii pot sta sa se relaxeze sau pur si simplu pot asista la slujbele de la catedrala. Uneori catedrala si parcul sunt mult prea mici pentru a putea face fata numarului mare de credinciosi care vin sa asiste la slujbe, cu ocazia diferitelor sarbatori.

Catedrala Ortodoxa Noaptea

Catedrala Ortodoxa si istoria ei

Cei care vor sa ajunga aici trebuie sa stie ca lacasul de cult este amplasat in Piata Avram Iancu, foarte aproape de Piata Unirii ( deci aproape de centrul orasului ).  Catedrala Ortodoxa a fost ridicata imediat dupa unirea Transilvaniei cu Romania, mai exact intre anii 1920 si 1930. Incepand cu anul 2006 lacasul este considerat drept Catedrala a Arhiepiscopului, Vadului, Feleacului si Clujului. Catedrala Ortodoxa se mai remarca si prin faptul ca este a 3-a mare catedrala de la noi din tara, dupa cea din Timisoara si cea din Sibiu. Credinciosii si nu numai, trebuie sa stie ca lacasul de cult este clasat ca si monument istoric. Catedrala este realizata in stil Bizantin, fapt care o face cu totul speciala.

Catedrala Ortodoxa Noaptea

Ce reprezinta Catedrala pentru orasul Cluj – Napoca

 

Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai importante asezaminte din Transilvania, Catedrala Ortodoxa reprezinta locul unde majoritatea credinciosilor isi pun sperantele si rugaciunile. Acest loc este unul incarcat de istorie ce ofera credinciosilor ortodocsi extrem de multa satisfcatie. Si datorita faptului ca se afla situata forte aproape de centrul orasului aceasta catedrala este una dintre cele mai vizitate din Romania si desigur una dintre cele mai apreciate. Tot in imediata vecinatate a catedralei se tin si foarte mult evenimente cultural artistice si nu numai.

Interior Catedrala Ortodoxa

foto

Putem afirma cu tarie ca locul este unul in care credinta si demnitatea si-au pus o amprenta destul de serioasa. In acest sens foarte multe persoane sunt de parere ca tot ceea ce se intampla la Catedrala Ortodoxa din Cluj  – Napoca este divin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.