Cheile Borzesti si minunatiile naturii

Cheile Borzesti sunt situate relativ aproape de Cheile Turzii, aproximativ 5 km. Astfel, turistii care fac o drumetie pana la Cheile Turzii, sunt asteptati si in locul cu cel mai frumos peisaj salbatic din judetul Cluj. Deoarece obiectivele turistice sunt relativ aproape, plimbarea se poate face chiar si pe jos, bineinteles in conditii meteo favorabile.

Cheile Borzesti 111

Cheile Borzesti se afla la 15 km distanta de localitatea Turda, care la randul ei se afla la mica distanta de orasul Cluj – Napoca.

apa curgatoare Cheile Borzesti

Cateva detalii despre Cheile Borzesti

Cheile Borzesti s-au format exact ca si Cheile Turzii. Apa Vaii Borzesti a sapat foarte mult in formatiunile calcaroase si astfel au luat fiinta Cheile Borzesti. Cei care merg la Cheile Borzesti vor fi extrem de surprinsi de un defileu absolut salbatic si foarte spectaculos. Defileul care se afla in Chei este pe alocuri intrerupt de mai multe cascade, extrem de greu accesibile turistilor.

apa din Cheile Borzesti

Cheile Borzesti – locul perfect pentru cei dornici de aventura

Borzesti

In tara noastra si nu numai, exista foarte multe persoane dornice de aventura si senzatii tari. Nimic nu este mai potrivit pentru a satisface aceste nevoi decat Cheile Borzesti.

Cheile Borzesti

Pe langa aceste minunate beneficii, locul ofera si peisaje incredibile, peisaje care nu se pot descrie in cuvinte, iar din fotografii nu reiese intreaga lor frumusete. Cei care doresc sa se convinga de aceste minunatii ale naturii sunt asteptati sa vina la Cheile Borzesti.

drum Cheile Borzesti

Datorita faptului ca este si foarte putin mediatizata, locatia ofera turistilor un peisaj destul de salbatic. In acest sens putem afirma ca in acest loc omenirea inca nu si-a lasat amprentele negative asupra mediului inconjurator.

formatiuni calcaroase Cheile Borzesti

Borzesti reprezinta locul minunat unde se organizeaza diferite activitati pentru cei dornici de aventura. Pe toata perioada anului, aici se organizeaza mai multe campionate de catarare si escaladare. Exista si foarte multe trasee turstice creeate special pentru cei care nu sunt din zona.

natura Cheile Borzesti

Aerul curat, o parte a naturii inca neatinsa de om, precum si peisajul superb fac deliciul acestei zone minunate. Cei care vin la acest obiectiv turistic cu siguranta vor mai reveni si cu alte ocazii. Si cei care revin, mai mult ca sigur vor aduce aici multe alte persoane iubitoare de natura si de tot ce este frumos.

peisaj Cheile Borzesti

Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.

Vezi si simbolul Clujului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.