Catedrala Catolica – simbolul Clujului

Catedrala Catolica este cel mai mare si cel mai renumit lacas de cult din orasul Cluj – Napoca. Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de Biserica Romano – Catolica Sfantul Mihail. Lacasul se afla exact in inima orasului, adica in Piata Unirii. Catedrala Catolica este emblematica pentru orasul de pe Somes. Astfel in majoritatea clipurilor video, a fotografiilor, vederilor si obiectelor care au legatura cu Clujul apare renumita Catedrala Catolica. Nu doar ca este cea mai renumita din Cluj  – Napoca dar este si cea mai renumita Catedrala Catolica din tara noastra.

catedrala catolica, statuia matei corvin.

Date interesante despre catedrala Catolica

Catedrala din Cluj – Napoca este realizata in stil Gotic, fapt care se poate observa foarte bine. Trebuie subliniat faptul ca obiectivul este unic in Transilvania ( ca si stil de constructie ). Edificiul este impunator, iar in imediata vecinatate se afla Statuia Matei Corvin. Catedrala Catolica a fost construita intre anii 1350 si 1480.

6 decembrie 2014 (7) - bise M Corvin

Extrem de interesante sunt si picturile din interiorul Catedralei. Foarte multe picturi din interiorul Catedralei, sunt picturi Murale. Ca si marime, biserica este impresionanta. Este vorba de 70 m lungime si o inaltime de 80 m. Se spune ca persoanele care ajutau la ridicarea lacasului de cult erau iertate de toate pacatele. Catedrala dispune si de un turn cu ceas ( cel mai inalt din tara noastra ).

Catedrala Catolica noaptea

Catedrala  simbolul Clujului

Pe langa faptul ca biserica este considerata simbolul Clujului, ea este considerata de catre foarte multi drept simbolul Transilvaniei. Aici se aduna in fiecare zi foarte multi oameni. Majoritatea turistilor care vin in orasul nostru aleg sa viziteze lacasul de cult.

Catedrala Catolica

De asemenea, aici au loc periodic, foarte multe slujbe si de foarte multe ori Catedrala devine neincapatoare de oameni care vin sa asiste la slujba. Biserica a rezistat extrem de bine de-a lungul timpului. Asadar, putem spune ca ea nu a fost absolut deloc afectata de catre intemperiile vremii sau de alte fenomene extreme. Catedrala din Cluj – Napoca este si un important centru cultural artistic, deoarece arta este desavarsita in interiorul catedralei.

Centu Cluj

Cei care vor sa descopere frumusetea si splendoarea edificului sunt asteptati sa faca o vizita la Catedrala Catolica.

Citeste si despre: Cetatea Bologa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.