Descopera povestea de la Castelul Bocskai din Aghiresu

Castelul Bocskai din Aghiresu a fost construit inca din anul 1572 in localitatea Aghiresu, localitate care se afla la o distanta relativ mica de orasul Cluj – Napoca. Castelul Bocskai din Aghiresu a fost realizat in stilul Renasterii transilvanene si tocmai acest stil il face cu totul special.  In acest sens Castelul Bocskai din Aghiresu a fost realizat in forma de patrulater. Din pacate, in prezent castelul este intr-o avansata stare de degradare. In ciuda acestui fapt, Castelul Bocskai din Aghiresu inca isi mai pastreaza elemente specifice din aceea perioada.

istorie Castelul Bocskai din Aghiresu

Castelul Bocskai din Aghiresu – poveste

Castelul Bocskai din Aghiresu a fost unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania si desigur din toata tara. Dupa cum bine stim, Transilvania si zona Clujului este intesata de foarte multe astfel de castele. Bineinteles ca fiecare castel are povestea lui, o poveste cu totul si cu totul speciala. Ei bine, la fel este vorba si despre Castelul Bocskai din Aghiresu.

panorama Castelul Bocskai din Aghiresu

Proprietatea pe care este amplasat Castelul Bocskai din Aghiresu a fost mostenita de principele Transilvaniei Istvan Bocskai, asta pana in anul 1606 cand princepele moare. Incepand din acel moment, Castelul Bocskai din Aghiresu devine proprietatea mai multor familii nobiliare, precum familia Mikes, Haller sau Vargyas.

Castelul Bocskai din Aghiresu

De ce sa vizitati Castelul Bocskai din Aghiresu

Tara noastra este un asezamant cu o istorie extrem de bogata. In acest sens fiecare loc din tara si in special din Transilvania are o istorie absolut fermecatoare, istorie care merita sa fie cunoscuta de cat mai multi oameni. Pe langa specificatiile istorice, mai sunt si alte motive pentru care se merita sa vizitati Castelul Bocskai din Aghiresu.

pereti de la Castelul Bocskai din Aghiresu

Acest obiectiv turistic nu trebuie ratat nu doar de catre cei pasionati de istorie, dar si de catre cei care iubesc natura,deoarece castelul se afla in mijlocul naturii. O plimbare pana la castel este intotdeauna bine – venita, deoarece aici va puteti reincarca bateriile pentru stresul care vine la pachet impreuna cu viata de oras.

piatra Castelul Bocskai din Aghiresu

foto

Acest castel este un loc special si din pricina faptului ca nu este foarte departe de Cluj  – Napoca, astfel aici au inceput sa vina cat mai multi turisti in fiecare an. Un amanunt important este acela ca intrarea este libera, castelul nefiind imprejmuit.

Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.

Citeste si: talent si creativitate doar la Muzeul de Arta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.