Muzeul de Arta este institutia care defineste cel mai bine creatia artistica. Acest muzeu este unul dintre cele mai apreciate din orasul Cluj  – Napoca si desigur cel mai renumit din toata Transilvania. Muzeul de Arta a fost infiintat inca din anul 1951 si este afiliat in subordinea Consiliului Judetean Cluj si a Ministerului Culturii si Cultelor.

Ce patrimoniu are Muzeul de Arta

La fel ca orice muzeu din Cluj – Napoca si Muzeul de Arta detine un vast patrimoniu. Picturile care se afla la Muzeul de Arta sunt cele mai apreciate opere din tara si unele chiar din intreaga lume. De asemenea, Muzeul de Arta detine un vast patrimoniu de sculptura, grafica si arta decorativa care dateaza inca din secolul 15 si pana in secolul 21. Cei care vor sa viziteze Muzeul de Arta trebuie sa stie ca aici vor gasi peste 13 mii de exponate. In acest sens pictura ocupa aproximativ 3600 de exemplare, sculptura aproximativ 450 de piese, artele plastice peste 5600 de exponate, artele decorative aproximativ 200 piese si fond documentar de peste 3300 piese.

Muzeul de Arta Cluj

Muzeul de Arta – expozitii

Evident ca in cadrul muzeului se organizeaza mai multe expozitii. In acest sens avem 2 tipuri: expozitii permanente si expozitii temporare. In cadrul expozitiilor permanente sunt prezentate publicului aproximativ 200 de picturi care mai de care mai frumoase.

De asemenea, numeroasele expozitii de sculptura intregesc tot acest patrimoniu de vis al expozitiilor permanente. Tot in cadrul Muzeului de Arta se organizeaza si diferite expozitii temporare. Cei care sunt interesati de astfel de expozitii sunt rugati sa acceseze site-ul institutiei, si acolo vor gasi cele mai noi expozitii, toate facand parte din aceasta categorie.

foto

Muzeul de Arta este deschis pentru toata lumea, indiferent de varsta. Programul Muzeului de Arta este de miercuri pana duminica intre orele 10:00 si 17:00. In acest fel, Muzeul de Arta isi propune sa atraga cat mai multa lume catre partea cultural – artistica a societatii.

Totodata, la Muzeul de Arta se organizeaza si foarte multe evenimente cultural – artistice si acest lucru este doar in avantajul publicului vizitator si desigur reprezinta un mare plus pentru orasul nostru: Cluj – Napoca. Va invitam sa treceti pragul acestui muzeu minunat.

Citeste si despre Castelul Banffy