Totul despre Castelul Banffy

Castelul Banffy este un obiectiv extrem de important din Transilvania. Anumiti istorici sunt de parere ca este la fel de important precum Castelul Corvinilor de la Hunedoara ( aflat de asemenea tot in Transilvania ). Castelul Banffy se afla la 25 km de orasul Cluj – Napoca si este un principal punct de atractie pentru turistii care viziteaza Clujul.

imagine Castel Banffy

Castelul Banffy – scurt istoric

Castelul Banffy este atestat documentar inca din secolul 14. In acest sens, in anul 1387, cladirea si terenurile din zona au intrat in posesia familiei Banffy, de acolo si denumirea de Castelul Banffy.

Castelul Banffy

In anul 1680 se descopera ca aici exista anumite fortificatii de natura militara. Intre anii 1740 si 1750, Castelul Banffy sufera anumite modificari, astfel acesta a fost refacut in stilul baroc. In anul 1944, in cadrul Castelului Banffy era amenajat un spital militar.

panorama Castel Banffy

DIn pacate la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial, soldatii nazisti au distrus cam tot ce au gasit prin castel ( biblioteca, toata galeria de tablouri si mobilierul ), practic au parjolit tot castelul.

Banffy Castle

Comunistii au utilizat Castelul Banffy ca sediu pentru scoala de soferi, C.A.P. si spital pentru copii. Filmul Padurea Spanzuratilor a avut cateva scene filmate chiar la Castelul Banffy.

Castel Iarna

Din inconstienta, scenografii au aprins una dintre cladiri, deoarece era nevoie de o sceneta cu foc si asa au fost provocate daune masive. In cele din urma in anul 1990 a fost declarat monument istoric, iar in anul 1999 au inceput ample lucrari de restaturare si reabilitare, lucrari care dureaza pana in prezent.

Castel

Ce se intampla la Castelul Banffy

Sunt foarte putine persoane care inca nu stiu ca la Castelul Banffy sunt cele mai reusite petreceri. In acest sens, doar aici la Castelul Banffy se organizeaza in fiecare an, cel mai important festival de muzica electronica din tara, mai exact: Electric Castle.

Cladire Banffy

In fiecare an aici vin sute de mii de tineri dornici de muzica buna si de distractie, tineri care parca dau viata acestui castel deosebit de frumos.

panorama Banffy

In aceste conditii invitam toti oamenii care viziteaza Clujul si nu numai, sa faca un scurt popas si la Castelul Banffy.

parte din Castelul Banffy

Acest loc este incarcat de isotrie si are o poveste cu totul minunata si nimic nu este mai frumos decat sa retraiti chiar voi povestile din Castelul Banffy.

zidurile Castelului Banffy

Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.

Contact: 0264/597616

Citeste si despre: Muzeul Zoologic – universul animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips