DREAMHACK Cluj – Napoca 2015

România este a patra țară din lume care organizează un turneu Major

București, 1 septembrie 2015. România va organiza pentru prima dată în istoria sa, un turneu Major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra țară din lume după Germania, Suedia și Polonia care au avut un turneu de asemenea anvergură. DH Open, găzduit de DreamHack Cluj-Napoca 2015, între 29 octombrie -1 noiembrie, va fi ultimul Major din acest an.

Major este rangul cel mai înalt acordat de compania americană Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO care se remarcă prin prestigiul echipelor participante, calitatea producției și valoarea premiilor.

dreamhack-open

Prin urmare, fanii CS:GO vor avea ocazia să urmărească pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca cele mai bune 16 echipe din lume în drumul lor către titlul de campioni și premiile de 250.000 USD, într-o producție excepțională semnată de PGL.

„Faptul că reușim să avem un turneu Major este cea mai mare realizare de până acum. Prin ceea ce produce PGL, scena sportului electronic din România se află în top 5 al celor mai mari evenimente esports din lume. DreamHack Cluj-Napoca 2015 va fi cu adevărat remarcabil pentru toți fanii esports din România, dar și pentru cei din afara granițelor, întrucât un turneu Major atrage publicul din toată lumea”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

dreamhack-open-2

Unul dintre principalele motive care a determinat Valve Corporation să aducă Major în România este producția unică realizată recent de PGL, printre care cea pentru liga internațională de CS:GO, PGL Season 1.

„Suntem foarte entuziasmați să aducem următorul turneu CS:GO Major la DreamHack Cluj-Napoca. Împreună cu PGL vom avea ocazia să producem un spectacol de patru zile pe scenă pentru fanii români ai sporturilor electronice care sunt incredibili. Alături de PGL vom crea o producție unică în domeniul esports, care în cele din urmă se va dovedi a fi cel mai memorabil eveniment CS:GO din toate timpurile”, a declarat Tomas Lyckedal, business development director Dreamhack Suedia.

dreamhack-open-3

Opt echipe vor primi rangul de Legends și implicit o invitație directă pentru a participa la turneu, în funcție de performanțele lor la ultimul Major. Alte opt echipe vor avea ocazia să participe în turneu, cu titlul de Challenger cțștigat în urma calificărilor online. Ultimul Major, găzduit de Germania, a adunat doar la meciurile din finală aproximativ 9 milioane de spectatori pe stream.

Bilete și abonamentele DreamHack Cluj-Napoca 2015 pot fi cumpărate de pe shop.computergames.ro

Biletele se găsesc și pe bilete.ro, MyTicket.ro, în magazinele Germanos, Inmedio, din oficiile Poștei Române, librăria Mihai Eminescu, caseriile Metrou Unirii 1 și Palatul Copiilor București. Informații suplimentare se găsesc pe platformele oficiale de comunicare.

Despre DreamHack Open

dreamhack-open-4

Lansat în 2012, DreamHack Open reprezintă un circuit de 7 competiții live de esports de tip LAN, cu opriri în toată Europa. Sporturile electronice oficiale ale DreamHack Open sunt: Counter Strike: Global Offensive și StarCraft II: Heart of the Swarm. Valoarea totală a premiilor, pentru cele două jocuri este de 350,000 de dolari.

Sponsorii DreamHack sunt EIZO, Monster Energy, Razer, HyperX și Intel.

Despre PGL

dreamhack-open-5

PGL, divizia de eSports a ComputerGames.ro, s-a înființat în 2002 și se ocupă în principal cu organizarea de evenimente naționale și internationale în acest domeniu, pe cont propriu sau împreună cu parteneri internaționali. Începând din 2002, PGL a găzduit competiții, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG. În același timp, a susținut scena locală de eSport prin propriile campionate, care în cele din urmă s-au contopit sub brandul Romanian eSport Championship. Studiourile PGL fac transmisiuni în mai multe limbi, dar și coverage pentru ligi și evenimente esports din întreaga lume, inclusiv DreamHack, The International și Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF. În 2015, PGL a organizat cu succes PGL CS:GO Championship Series Kick-off Season și a găzduit în studio-urile sale transmisiunea în limba engleză pentru calificările turneului The International 5.

majorhype_mockup

Partenerul principal DreamHack Cluj-Napoca 2015 este Telekom Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.