Impuls pentru artiștii contemporani clujeni

Impuls pentru artiștii contemporani clujeni

Centrul Cultural Clujean anunță cei 20 de artiști selectați în programul pilot Cluj în Rezidență, menit să stimuleze creația artistică locală.  Impuls pentru artiștii contemporani Impuls pentru artiștii contemporani

Creșterea capacității sectorului artistic
Cluj în Rezidență este gândit pentru a susține artiștii contemporani clujeni prin oferirea de oportunități de exprimare liberă pentru a se putea  apleca spre teme care le sunt deja de interes și să ofere sprijin pentru ca aceștia să se concentreze în primul rând pe practica lor artistică.

Program pilot de sprijin pentru artiști
Bugetul total oferit este de 200.000 de lei pentru 20 de artiști activi în domeniile: arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru. Din cele 113 înscrieri, juriul a ales să finanțeze 20 de inițiative, apreciind interesul mare pentru program, calitatea și diversitatea demersurilor artistice prezentate. Artiștii selectați sunt:

Panna Adorjáni * Daniel Aga *  Alina Andrei * Stefano Calligaro * Noémi Dósa * Oana Hodade * Ioana Hogman * Dominik Iabloncic * Ovidiu Leuce * Mihai Iepure-Górski * Lucian Ioan Indrei * Mihai Mateiu * Lucia Mărneanu * Alex Moldovan * Alexandra-Maria Mocan * Oana Mureșan * Ioana Pop & Daniela Groza * ​​Bogdan Octav Racolța *  Alin Tănasă * Matei Toșa

Rezidența va avea loc pe durata a două luni pentru a realiza noi concepte sau lucrări artistice, precum și pentru a încuraja conectarea artiștilor cu publicul clujean. Programul pilot Cluj în Rezidență se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie cu un eveniment public de prezentare a parcursului rezidenților.

Programul este realizat de către Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului Concentric 2023 cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.