Parcul Balnear Toroc – tratament si distractie langa Cluj

Parcul Balnear Toroc

Parcul Balnear Toroc reprezinta un principal obicetiv turistic pentru cei care vin in Cluj – Napoca si in acelasi timp vor sa aiba parte si de ceva tratament balneo – climateric. Salina de la Ocna Dej se afla chiar in intravilanul orasului Dej, oras care este relativ aproape de Cluj. In cadrul parcului balnear si la Lacul Torok, apa sarata se gaseste din ambudenta. Locul este unul deosebit si datorita faptului ca a beneficiat de mai multe fonduri Phare, cu ajutorul carora s-au facut unele modificari in bine.

SONY DSC
SONY DSC

Din ce se compune Parcul Balnear Toroc

In primul rand, Parcul Blanear Toroc se compune dintr-un imens lac sarat, lac care poate acoperi cu usurinta toata suprafata localitatii Dej. Tot la Parcul Balnear Toroc mai putem gasi o serie de piscine foarte frumos amenajate si locuri de joaca pentru cei mici. Piscinele au diferite forme si sunt dotate cu asa numitele “ Cascade de apa “. La Parcul Balnear Toroc se mai afla o terasa, o piscina cu apa dulce si cu jacuzzi si mai multe terenuri de sport, unde turistii pot face miscare in voie. Bazele sportive sunt dotate cu instalatie de nocturna si astfel, cei care doresc sa evite canicula si fac sport noaptea se vor simti foarte bine. Un alt aspect demn de luat in considerare este faptul ca vestiarele, dusurile si grupurile sanitare sunt extrem de bine ingrijite, deci inca un plus pentru Parcul Balnear Toroc.

SONY DSC
SONY DSC

Alte date interesante despre Parcul Balnear Toroc

Parcul are o suprafata totala de 40 mii de metri patrati. Acesta a fost deschis oficial la data de 15 mai 2010 si este unul dintre cele mai noi astfel de parcuri de la noi din tara. Bazinele si terenurile de sport, care reprezinta deliciul turistilor, au o suprafata de 1.600 metrii patrati. Alti 2.200 metrii patrati sunt dati in folosinta pentru diferite spatii comerciale. Pe o raza de 250 metri s-au amenajat mai multe alei pietonale.  Va asteptam cu drag la cel mai frumos parc balnear de langa Cluj.

SONY DSC
SONY DSC

foto

Condiții de vizitare: cu taxa

Program:

Program in sezon: zilnic 08:00-20:30, in fiecare luni: 12:00 – 22:00
Program in extra-sezon: 09:00 – 20:30 (doar pentru interior)

Contact: 0264-206352

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.