Turul muzeelor din Cluj este ceva incredibil de frumos. Acest tur se poate face in orice perioada a anului, nu doar atunci cand se organizeaza celebrul eveniment: Noaptea Alba a Muzeelor. Turul muzeelor este recomandat sa se faca pe parcursul unei zile intregi, pentru ca in Cluj – Napoca exista foarte multe institutii de acest gen. Mai jos va prezentam cele mai interesante muzee din orasul nostru:

Turul muzeelor poate incepe chiar de la Muzeul de Farmacie

Turul muzeelor la Muzeul Farmaciei

Muzeul de Farmacie este unul dintre muzeele emblematice ale Clujului. Acesta se afla situat exact in centru orasului, la intersectia cu strada Regele Ferdinand. Muzeul de farmacie detine numeroase exponate si de foarte multe ori acesta se dovedeste a fi mult prea mic, in balanta cu numarul de oameni care ii  trec pragul.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este un alt muzeu de renume din Cluj – Napoca. Institutia a luat fiinta la data de 16 iunie 1922. Avand o asemenea istorie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei este cel mai mare muzeu de acest gen din tara noastra si unul dintre cele mai prestigioase muzee din Europa.

Turul muzeelor la Muzeul Etnografic

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei se afla situat pe strada Constantin Daicoviciu, la numarul 2. Cladirea care adaposteste muzeul mai este cunoscuta si sub denumirea de Casa Petrechevich – Horvath, acesta fiind conducatorul primei asociatii muzeale din Ardeal. Muzeul a fost infiintant la 23 noiembrie 1859.

Turul muzeelor la Muzeul de Istorie

Turul muzeelor poate continua la Muzeul de Arta

Muzeul de Arta este o insitutie publica de cultura din oras. Aceasta este cea mai reprezentativa institutie din domeniul culturii. Muzeul de Arta din Cluj are un patrimoniu extrem de vast ce cuprinde peste 12 mii de piese de pictura, sculptura, arte grafice si arte decorative. In cadrul Muzeului de Arta din Cluj – Napoca se regasesc foarte multe picturi ale unor artisti celebrii in toata lumea, printre care si artisti romani.

turul muzeelor la Muzeul de Arta

foto

Turul muzeelor din Cluj poate fi extrem de interesant daca va dedicati o zi intreaga pentru vizitarea acestor obiective. Clujul mai are si alte muzee extrem de frumoase, unde vizitatorii au ce vedea, insa cele prezentate mai sus sunt cele mai cunoscute.