1-15 decembrie Expoziția Între două lumi

Expoziția Între două lumi

1-15 decembrie 2020, ora 18:00, online

Intrarea liberă

Expoziția Între două lumi

Expoziția Între două lumi, aduce în prim-plan contemplarea eului creator al artistei Cornelia Tersanszki prin intermediul picturii pe sticlă întoarsă.

Vernisajul va începe la ora 18:00 (online), urmând ca iubitorii de artă să o poată admira în perioada 2 – 15 decembrie. Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a galeriei (Cluj Art).

Tersanszki Cornelia este de profesie inginer automatizare, dar evadează în lumea artei prin pictură, definitivându-și studiile în acest domeniu prin absolvirea Școlii de Arte din Bistrița. A început să expună începând din anul 2011, când a fost finalistă la Carpet Vista Design Competition, având expoziții atât la nivel național, cât și internațional. Talentul său este recunoscut la fiecare expoziție la care participă.
„Am această credință foarte puternică că o realitate mai luminiscentă se află pe cea pe care o vedem în mod normal. Și o privire asupra acelei realități este păstrată în fiecare dintre picturile mele de sticlă. Folosesc vechea tehnică a picturii pe sticlă inversă. Îmi place sticla pentru că are propria sa viață și, într-un mod subtil, te duce în interiorul vechilor tradiții. Metalul, cerneala și culorile uleiului, amestecate cu bronz, completează simțul timpului, al trecutului și al prezentului împreună, de parcă fiecare lucrare deschide o poartă secretă către o altă viață. Când pictez pe spatele sticlei, primul element pictat este primul văzut pe cealaltă parte. La început fac în mod normal un desen pe hârtie. Am nevoie de desen pentru a-mi susține imaginația, dar, când desenez, „văd” toată lucrarea pe care urmează să o pictez, de la început până la sfârșit. Desigur, lucrurile se pot schimba în timpul procesului (se întâmplă deseori), dar sentimentul general / emoția care m-a inspirat rămâne. Al doilea pas este să „pun” desenul pe sticlă: folosesc cerneală neagră. Al treilea pas (nu este obligatoriu) este realizarea accentelor cu frunze de bronz sau metal; apoi adaug straturi de culori, le amestec pe palete sau le amestec direct pe sticlă, pentru a atinge profunzimea de care am nevoie.” – Cornelia Tersanszki

Expoziția Între două lumi ramane deschisa spre vizitare pana in data de 15 decembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.