Cascada Ciucas este cea mai frumoasa cascada din Transilvania

Cascada Ciucas este situata in cadrul Defileului Hasdatelor, foarte aproape de satul Cornesti, comuna Mihai Viteazu din judetul Cluj. Cascada Ciucas este una dintre cele mai frumoase cascade din judetul Cluj si desigur si una dintre cele mai frumoase cascade, aceasta atrage foarte multi vizitatori in fiecare an.

Cascada Ciucas – Caracteristici

Cascada Ciucas are o inaltime de aproximativ 5 metri. La baza cascadei se afla un mic lac cu o apa lina. Apa de acolo este foarte calda, uneori depasind chiar si temperatura de 25 grade Celsius. Accesul pana la Cascada Ciucas se face prin satul Cheia. Cu toate ca nu este chiar foarte cunoscuta in tara noastra, Cascada Ciucas este una dintre cele mai spectaculoase cascade. Cei mai multi turisti care vin in acest loc raman cu o impresie extrem de placuta, foarte multi dintre ei nestiind de existenta acestui loc absolut superb.

Galerie foto

 

Viziteaza Cascada CIucas

 

Cascada Ciucas este locul perfect pentru cei care vor sa aibe parte de natura, de liniste si de ce nu chiar si de un loc romantic. Locul este superb din toate punctele de vedere. La Cascada Ciucas se poate face plaja, turistii se pot scalda in voie sau de ce nu se pot plimba impreuna cu familia sau cu persoana draga, o plimbare speciala datorita faptului ca este o plimbare in natura si nu intr-un oras aglomerat si poluat.

Cascada Ciucas este unul dintre locurile unde turistii cu siguranta se vor simti minunat. Din pacate, aceasta cascada nu este destul de promovata, asa cum sunt multe alte cascade de la noi din tara si poate nu sunt la fel de spectaculoase. Avand in vedere ca locul este la mica distanta de Cheile Turzii, Cascada Ciucas este de o frumusete covarsitoare. La aceasta cascada veti avea parte de cele mai spectaculoase si frumoase peisaje din Transilvania. Pentru cei care doresc sa faca o baie, seara este momentul cel mai prielnic, deoarece atunci temperatura de afara nu este atat de ridicata si temperatura apei este numai buna pentru scaldat.

In concluzie, putem afirma ca exista nenumarate motive pentru care sa vizitati Cascada Ciucas. Noua nu ne rmane decat sa speram ca in viitor acest obiectiv superb va avea parte de o promovare asa cum se cuvine.

Deschis turiștilor fara taxă de vizitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.