Salina Turda – cea mai frumoasa mina din Romania

Dupa cum este si denumirea, Salina Turda este situata in localitatea Turda, mai exact in zona Durgau – Valea Sarata. Cu siguranta aceasta este cea mai populara zona a orasului Turda, oras care este foarte aproape de Cluj – Napoca. De asemenea, cine vine in orasul Cluj – Napoca este invitat sa viziteze si celebra Salina de la Turda. Trebuie sa precizam faptul ca aceasta este cea mai mare si cea mai vizitata salina din toata Transilvania.

De altfel, localitatea Turda a cunoscut o dezvoltare vertiginoasa si asta datorita acestui obiectiv turistic. Salina Turda isi are prima atestare documentara inca din anul 1271. Mina creeata pentru exploatarea sarii a fost inchisa in anul 1932. Intre anii 2008 si 2010 Salina Turda a fost supusa unui amplu proces de modernizare. In urma lucrarilor de atunci, salina a capatat o cu totul alta forma. Insa deschiderea oficiala a salinei  de la Turda a fost pe data de 22 ianuarie 2010.

Salina Turda – beneficii

Salina are un mediu extrem de prielnic in ceea ce priveste tratarea anumitor afectiuni respiratorii. Acest lucru se datoreaza exclusiv temparaturii scazute aproximativ 10 – 12 grade Celsius si datorita umiditatii ridicate: 75 – 80%. De asemenea, aerosolul are si el meritul lui in tratarea afectiunilor respiratorii. In acest sens, Salina Turda primeste in fiecare zi, foarte multi turisti. Unii vin aici doar sa se trateze de anumite boli, iar altii vin sa viziteze si sa se distreze cat de bine pot.

Ce trebuie vizitat la Salina Turda

In cadrul acestui obiectiv turistic deosebit de important, putem vizita mai multe locatii sau putem opta pentru  o plimbare cu barca pe lacul din interior. Mina Rudolf reprezinta o alta incapere in interiorul salinei, care trebuie neaparat vizitata.

Aici se afla o sala de concerte si mai multe terenuri de sport. Mina Ghizela este tot o incapere extrem de frumoasa de la Salina Turda. Aceasta este asemanatoare cu Mina Rudolf. Mina Terezia este la o adancime de 90 m si aici vizitatorii pot vedea celebra cascada de sare. Aceasta se afla pe peretele nordic al minei si s-a format datorita depunerilor de sare.

Salina este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Cluj. Cu siguranta cei care vor vizita obiectivul, vor ramane cu o impresie deosebit de buna. Chiar daca afara este canicula, turistii sunt sfatuiti sa se imbrace adecvat temperaturii din interiorul salinei ( 10 – 12 grade Celsius ).

Turda Salt Mine

Condiții de vizitare: cu taxa

Contact: 0364-260940; 0264-311690

Citeste si despre: Bastionul Croitorilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.