Cascada Valul Miresei mai este cunoscusta si sub denumirea de Cascada Rachitele. Superbul obiectiv turistic se afla situat pe Valea Stanciului, in aria localitatii Rachitele din comuna Margau, bineinteles in judetul Cluj. Cascada se afla la o distanta de 6 km de Rachitele.

Cascada Valul Miresei (9)

Pana la cascada exista un drum de acces destul de bun. La obiectiv se poate ajunge foarte usor atat vara cat si pe toata perioada iernii. In perioada anotimpului rece masina trebuie echipata cu lanturi, pentru a putea ajunge la obiectiv.

Cascada Valul Miresei  – descriere

 

Cascada Valul Miresei (1)

Cascada valul Miresei este una dintre cele mai frumoase cascade din tara noastra. Aceasta cascada este una extrem de spectaculoasa si din pricina faptului ca apa are o cadere de aproximativ 30 m.  si se afla la o inaltime de aproximativ 1000 m. In jurul cascadei se afla un masiv perete stancos.

Cascada Valul Miresei (8)

Pe perioada iernii acesta ingheata si astfel, devine un loc ideal pentru cei care doresc sa practice escalada.

Cascada Valul Miresei (2)

Povestea de la Cascada Valul Miresei

 

Cascada Valul Miresei (3)

Legenda acestei cascade este una extrem de simpla si foarte apreciata. Se spune ca in urma cu multi ani o mireasa a cazut de pe stanci in locul unde este cascada, iar voalul i-ar fi ramas agatat in acele stanci. Apoi nuntasii s-au oprit la locul tragediei si au inceput sa planga si asa s-a format Cascada Rachitele In scenariile mult mai realiste, obiectivul poarta acest nume pentru ca seamana izbitor de mult cu un voal de mireasa.

Cascada Valul Miresei (4)

Ce puteti face la Cascada Valul Miresei

 

Cascada Rachitele

Locul este unul dintre cele mai atractive din tara. Aici se pot intreprinde foarte multe acitivitati extrem de interesante. Dintre aceste activitati amintim cateva: pescuitul, alpinismul, drumetiile montane, plimbarile cu ATV-ul si multe altele.

Cascada poate fi considerata cel mai interesant si placut loc pentru petrecerea unei zile intregi. La fel de bine, aici se poate petrece un intreg week-end sau de ce nu chiar si intreg concediul. Cascada reprezinta locul ideal si pentru cei pasionati de arta fotografica.

Cascada Valul Miresei (5)

Cascada Valul Miresei atrage mii de turisti in orice perioada a anului. Daca tot veniti pana la Cluj  – Napoca si aveti mai multe zile libere, ar fi pacat sa ratati un astfel de peisaj. Va invitam sa vizitati acest obiectiv deosebit de interesant.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Conditii de vizitare: in orice anotimp.