Stufarisurile de la Sic sau Delta Ardealului

Stufarisurile de la Sic sunt una dintre cele mai frumoase si apreciate rezervatii naturale de la noi din tara. Rezervatia de la Sic se afla situata in comuna Sic la aproximativ 50 km distanta de orasul Cluj – Napoca. Locul este unul cu totul special si pentru ca rezervatia este o zona protejata cu caracter zoologic – ornitologic. Intreaga rezervatie de la Sic are o suprafata totala de 505 hectare. Majoritatea acestei suprafete imense este ocupata de stufarisuri.

Stufarisurile de la Sic (1)

Stufarisurile de la Sic si frumuseatea lor

 

Stufarisurile de la Sic (2)

Conform si denumirii, zona este compusa din stufarisuri extrem de dense. Habitatul de la Stufarisurile de la Sic reprezinta un mediu de viata perfect pentru diferite specii de pasari migratoare. Stufarisurile de la Sic sunt considerate ca fiind cele mai frumoase stufarisuri din tara noastra, dupa cele din Delta Dunarii.

Stufarisurile de la Sic (3)

Acest loc este uimitor si din pricina faptului ca are anumite zone in care locul nu a cunoscut civizilatia umana si formele ei negative. Rezervatia naturala de la Sic reprezinta si un loc perfect pentru pasionatii de fotografie.

Stufarisurile de la Sic (4)

Cei care doresc sa suprinda in imagini de neuitat frumusetea si salbaticia naturii sunt invitati in acest loc superb. Turistii care vin sa viziteze aceste meleaguri pot avea acces chiar in mijlocul deltei si asta gratie unei punti de lemn.

Stufarisurile de la Sic (5)

Vietuitoarele din Stufarisurile de la Sic

 

Stufarisurile de la Sic (6)

Datorita habitatului perfect, zona detine o fauna cu care foarte putine locuri din tara noastra se pot lauda. In Stufarisurile de la Sic putem inatalni cateva specii de rate si lisite. Tot aici isi mai au cuibul si mai multe gainuse de balta, starci, diferite pasari pradatoare, dar si mai multe specii de lacari. Pe langa pasari, mai sunt si o serie de plante protejate prin lege.

Stufarisurile de la Sic (7)

Cei care aleg sa faca o mini – excursie in acest loc vor ramane hipnotizati de frumusetea zonei si de salbaticia care se afla la o distanta relativ mica de Cluj – Napoca.

Stufarisurile de la Sic (8)

Rezervatia naturala de la Sic sau Delta Ardealului fac parte dintr-un cadru de poveste. De altfel, asa este ( de poveste ) toata Transilvania si in special orasul Cluj – Napoca. Va invitam sa faceti o plimbare relaxanta pana la Stufarisurile de la Sic si cu siguranta nu veti regreta.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.